طرح توجیهی کشت زعفران گلخانه ای+مزرعه کاشت زعفران
هر یک از اجزای زعفران از نظر ایجاد درآمد حائز اهمیت است. مادگی گل زعفران که به صورت زعفران عرضه می شود به طور عمده در صنایع آشپزی، صنایع پخت و رنگ کردن و معطر کردن کره وپنیر و همچنین در نوشابه سازی به کار برده میشود.
در آمریکا، سوسیس و جوهرها را با زعفران رنگی می کنند و در بعضی از مناطق اسپانیا عملاً در پخت و پز به عنوان ادویه به کار می رود. در چین معتقدند که زعفران خون را غنی می سازد و جریان خون را تسهیل و تسریع مینماید و به عنوان آرامبخش و مسکن استفاده شده و برای تسکین بیماری آسم ، سیاه سرفه والتهابات به کار می رود.
زعفران طبق نظر حکمای طب سنتی از نظر طبیعت گرم وخشک است . خواص آن فرح آور قوی و برای تقویت حواس و مغز نافع است.
زعفران دارای رنگ، طعم و عطر خاصی است که هر یک از این خصیصه ها مربوط به یک دسته از مواد شیمیایی آلی می باشد که تاکنون برخی از آنها شناخته شده است. بعلاوه زعفران دارای مقادیری مواد معدنی ،آب و ویتامین است.
زعفران در نقاطی رشد می کند که آب و هوایی معتدل با تابستانهای گرم وخشک و زمستانهای ملایم دارند. زمان برداشت محصول با پیدایش اولین گل بفنش شروع می شود که اوایل آبان تا اوایل آذر ماه است. جمع آوری گل زعفران با دست انجام می شود. کاشت اولیه زعفران یک بار انجام می شود و محصول آن بمدت 7 تا 10 سال جمع آوری می شود. بعد از تمام شدن گل چینی قسمت اصلی زعفران را از گلبرگ ها جدا می کنند. این کار در مزارع ایران با دست و معمولاً به صورت گروهی انجام می گیرد،کلاله های جدا شده را به دقت در کنار هم می گذارند و دردسته های منظم 10 تا 20 گرمی مرتب می کنند و آنها رادسته بندی می کنند که این دسته ها آماده خشک کردن می باشند. برای تهیۀ این طرح و سایر طرحهای توجیهی کشاورزی میتوانید با 09354300400(مهندس تـألّـهی) تماس بگیرید.