طرح توجیهی تولید قند از شکر به روش سانتریفوژ
نمونه طرح توجیهی تولید قند از شکر به روش سانتریفیوژ آمادۀ دریافت میباشد. قند یک محصول استراتژیک میباشد که از نیشکر و چغندرقند تهیه میشود. نیشکر در منطقه خوزستان کشت میشود و مزیت آن نسبت به چغندرقند در این است که میزان برداشت آن در هکتار بیشتر است. و چون کشت چغندرقند به علت مشکلات کم آبی کم است از اهمیت بیشتری برخودار میشود و تفاوت کارخانه نیشکر و چغندر قند در مرحله اول یعنی شستشو، خرد کردن است. و تفاوت زیادی نسبت به هم ندارند. اولین مرحله کارخانه قند، اندازه گیری درصد قند، چغندر میباشد که این عمل بعد از ذخیره سازی انجام میشود. مرحله اول خط تولید شستشو و تمیز کردن چغندرها میباشد، مرحله دوم خلال ریز کردن چغندر و سپس عمل استخراج صورت میگیرد. که بعد از اینکه وارد دستگاه دیفوژن یا دستگاه استخراج کننده میشوند. اصول کار استخراج بدین صورت است که با خاصیت اسمز خلال را در اب ریخته و دو محصول عمده که شربت و تفاله است تولید مینمایند. که به آن شربت خام میگویند. به علت انکه علاوه بر قند در آب، ذرات پکتین، پروتئین، رنگدانه و... وارد میشود. این شربت خام را برای تهیه شکر نمیتوان استفاده کرد. و ابتدا بعد از استخراج باید تصفیه شود. البته به طور 100 درصد تخلیص نمیشود. ولی درصد خلوص بالایی دارد. که بعداز عمل تصفیه، باید شربت وارد دستگاه تغلیظ شونده، غلیظ شده و بعد وارد دستگاه کریستاله کننده شده و عمل کریستالیزاسیون بر روی آن انجام شود. که این محصول، دانههای شکر در آن رویت میشود و بعد وارد دستگاه سانتریفوژ شده و شکر آنرا جدا مینمایند. اگر عمل تصفیه بر روی شربت به طور کامل صورت نگیرد کریستاله نمیشود. دستگاه سانتریفیوژ سیستمی میباشد که نیروی گریز از مرکز ایجاد مینماید. علت ایجاد نیروی گریز از مرکز در قسمت سانتریفیوژ جداسازی ذرات و کریستال شکر از مایعات غیر آن میباشد. این نیرو در دستگاه سانتریفیوژ توسط الکتروموتور صورت میپذیرد. سانتریفیوژ مورد استفاده در خط تولید قند پختی از یکصد و نود و دو قالب قند کله تشکیل شده است. این دستگاه توان دورهای بالا و دور متوسط را داراست.در پروسه تولید قند، بعد از طی فرآیند دستگاه سانتریفیوژ، قالبهای دستگاه شکل قند را به شکر میدهند و قند آماده ورود به مرحلۀ خشک شدن میگردد. دستگاه سانتریفیوژ در خط تولید قند کله پختی مورد استفاده قرار میگیرد. نحوۀ تولید و پروسه دستگاههای سانتریفیوژ از تکنولوژی خاصی بوده و تعداد قالبهای آن بسته به نوع قند و ظرفیت تولید آن متغیر میباشد. نیروی گریز از مرکز این سیستم باعث دانه بندی و تولید مرحله به مرحلۀ کریستالیزاسیون شکر میگردد. نحوۀ دانه بندی منظم و مرتب شکر در قالبهای قند کله و شمشی، باعث شکل دهی جزیل در محصول قند میگردد. از مزایای بزرگ قند کله-شمشی به روش پختی نسبت به سایر روشهای تولید، این مسئلۀ حائز اهمیت میباشد که قند کله-شمشی به روش پختی دارای طعم و مزۀ بهتر بوده و در زمان مصرف در مدت زمان استاندارد حجم خود را از دست داده و در اصطلاح عامیانه دیر آب می شود.
خط تولید قند حبه
دستگاه تولید قند حبه مناسب برای تولید قند حبه مرغوب میباشد. نحوۀ کار دستگاه تولید قند حبه بدین صورت است که شکر پس از مخلوط شدن با آب توسط سیستم مخلوط کن قند حبه مخلوط گشته و وارد سیستم پرکن میشود. دستگاه تولید مواد اولیه را توسط پرکن وارد قالبها مینماید. و پس از طی چرخش 90 درجه ای توسط دستگاه تولید قند حبه، دستگاه تولید محصول را بر روی تسمه نقاله چیده و این فرآیند تکرار میشود. دستگاه تولید قند حبه مجهز به سیستم افزایش سرعت تولید میباشد. دستگاه تولید قند حبه مناسب برای تولید قند حبه مرغوب میباشد. نحوۀ کار دستگاه تولید قند حبه بدین صورت است که شکر پس از مخلوط شدن با آب توسط سیستم مخلوط کن قند حبه مخلوط گشته و وارد سیستم پرکن میشود. دستگاه تولید مواد اولیه را توسط پرکن وارد قالبها مینماید. و پس از طی چرخش 90 درجه ای توسط دستگاه تولید قند حبه، دستگاه تولید محصول را بر روی تسمه نقاله چیده و این فرآیند تکرار میشود. دستگاه تولید قند حبه مجهز به سیستم افزایش سرعت تولید میباشد.
خط تولید قند کبریتی
یکی از مهم ترین دستگاههای خط تولید قند به روش کبریتی دستگاه تولید قند کبریتی که مناسب برای تولید قند کبریتی میباشد. نحوۀ کار دستگاه تولید قند کبریتی بدین صورت است که شکر پس از مخلوط شدن با آب توسط سیستم مخلوط کن قند حبه مخلوط گشته و وارد سیستم پرکن میشود. دستگاه تولید مواد اولیه را توسط پرکن وارد قالبها مینماید. و پس از طی چرخش 90 درجه ای توسط دستگاه تولید قند کبریتی، دستگاه تولید محصول را بر روی تسمه نقاله چیده و این فرآیند تکرار میشود. دستگاه تولید قند کبریتی مجهز به سیستم افزایش سرعت تولید میباشد. نام دیگر این خط، خط تولید قند شمشی میباشد
دستگاه تولید قند کله
دستگاه تولید قند کله شمشی به روش پختی به صورت مستقیم از محصول شکر میباشد. شکر نیز به نوبۀ خود از نیشکر و چغندر تولید میگردد. اولین مرحله از پروسۀ تولید قند کله –شمشی به روش پختی، در محل کارخانه تولید شکر، سنجش و اندازه گیری میزان قند موجود در چغندر میباشد.
شیوهها و ابزارهای مختلفی برای اندازه گیری عیار قند موجود در چغندر وجود دارد. بعد از این مرحله، خلال چغندر تهیه شده و پس از طی مراحل مختلف، شکر تولید میگردد.
قند با کیفیت، از شکر درجۀ یک تهیه میگردد. ابتدا شکرتوسط دستگاه در آب حل شده وسپس شربتی به نام بریکس و یا بلروس تولید میکنند. برای جداسازی رنگ، دو روش وجود دارد. پس از جداسازی و تهیۀ شربت مواد آماده شده به دستگاه سانتریفیوژ منتقل میگردد.
دستگاههای تولید قند کله-شمشی به روش پختی، ساخت شرکت صنعت کاران متحد در ابعاد، اشکال و ظرفیتهای مختلف، آمادگی خود را جهت تامین کلیۀ ماشین آلات مورد نیاز کارخانجات، تولید کنندگان و تامین کنندگان این صنعت میباشد.
کلیۀ مراحل نصب، راه اندازی و آموزش و اعزام نیرو مربوط به تولید قند کله –شمشی به روش پختی توسط کارشناسان و مهندسین این شرکت صورت میپذیرد.
اطلاعات کامل مربوط به دستگاه تولید قند کله –شمشی به روش پختی به شرح زیر میباشد:
1-دستگاه آپارات قند: همراه با کندانسورمجهز به سکوی تمام استیل طرح قائم robrt همراه با کندانسور میباشد. ظرفیت دستگاه آپارات همراه با کندانسور در هر پارت پخت چهار تن میباشد. در قسمتهای کار بادستگاه، همراه با کندانسور، دریچههای مخصوص بازدید قرارگرفته است. دستگاه آپارات مجهز به با رومتریک با فلوتر اتوماتیک تنظیم سطح آب به همراه پمپ وکیوم و پمپ مربوطه میباشد که در قسمتهای مورد نظر دستگاه آپارات همراه با کندانسور قرار گرفته است.
2- دستگاه شربت ساز: مجهز به سکوی تمام استنلس استیل با ظرفیت 4500 لیتر ذخیره شربت ساز میباشد. دستگاه شربت ساز مجهز به کویل استیل جهت ایجاد حرارت و شربت سازی بوده و دستگاه همزن استیل با الکتروموتور استیل گیربکس حلزونی و منهول آدم رو و اتصالات ورودی و خروجی میباشد. جنس بدنۀ دستگاه شربت ساز از جنس تمام استنلس استیل بوده و عدسیهای دستگاه از ورق mm 3 استنلس استیل 304 میباشند.
3- دستگاه دیگ بخار: مناسب برای ظرفیت 2000 کیلوگرم بخار میباشد. دستگاه دیگ بخار از نوع Fire& Tube و پشت تر Wet &Back همراه با کانالهای افقی دوپاس بخار میباشد. در دستگاه دیگ، جهت بازدید قطعات داخلی و همچنین رسوب گیری سیستم دارای منهول آدم رو میباشد. جنس لولههای دستگاه دیگ بخار از نوع آتش خوار بدون درز میباشد که بنابر استانداردهای بین المللی مربوط به دستگاه دیگ طراحی و تولید میگردد.
4-دستگاه فیلتر پرس: با صایهای آلومینیومی به صورت دو مرحله ای با فیلتر پرس صورت میپذیرد. دستگاه فیلتر پرس جهت گرفتن جرم و نخهای احتمالی موجود در شربت، مجهز به درب لولایی عملیات پرس را انجام میدهد. دستگاه فیلتر مجهز به درب لولایی با بست مخصوص این دستگاه فیلتر میباشد.
5- دستگاه مالاکسور: سه جداره تمام استیل جهت پر کردن قالبهای نصب شده مالاکسور میباشد. دستگاه مالاکسور روی پلتفرم با پلکان و نرده کشی قسمت انتهایی به صورت مخروط برای سهولت و سرعت مالاکسور جهت همزنی در تخلیه مجهز به همزن با پرههای لنگری و استنلس استیل، دستگاه که از نزدیک کف در حرکت میباشد.
6- دستگاه بلت: جهت انتقال قند از سانتریفیوژ به گرمخانه بعد از دستگاه بلت میباشد. نوار دستگاه یلت از اجناس تمام بهداشتی بوده و در قسمتهایی که نیاز به سیستم بلت باشد از این دستگاه استفاده میشود. دستگاه بلت در نمونههای انتقالی از پایین به بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
7- مخزن پس آب سه جداره: جهت نگهداری پس آب حاصل از تولید قند مورد استفاده قرار میگیرد. سیستم مخزن پس آب بنابر ظرفیت مد نظر از دیوارههای سه جداره ساخته میشوند.
8- دستگاه میکسر کریستایزر: با ظرفیت سه تن جهت مخلوط نمودن شکر مورد استفاده قرار میگیرد. دستگاه میکسر کریستایزر مجهز به شیر تخلیه گیر بکسی 200 کلکتور به قطر 30 سانتیمتر به طول یک متر میباشد. کریستایزر نمودن شکر باعث قرارگیری منظم کریستالهای شکر در کنار هم میگردد.
9- دستگاه هلیس: انتقال جهت انتقال شکر به شربت سازها میباشد. دستگاه هلیس انتقال مجهز به سیستم شوتینگ تغذیه میباشد.
10-دستگاه رنگبر: جهت تصفیه نمودن و روشن شدن شیره قند مورد استفاده قرار میگیرد. سیستم رنگبر شامل دستگاه رزین با مخزن آب نمک تمام استنلس استیل به صورت دوبلکس جهت رنگبری شیره قند میباشد. هر فیلتر دستگاه رنگبر با 450 لیتر رزین میباشد. رنگبر مجهز به سیلیس مورد نیاز و کلیه شیر آلات و لوله کشیهای مربوطه میباشد.
11- دستگاه سانتریفیوژ: سیستمی میباشد که نیروی گریز از مرکز ایجاد مینماید. علت ایجاد نیروی گریز از مرکز در قسمت سانتریفیوژ جداسازی ذرات و کریستال شکر از مایعات غیر آن میباشد. این نیرو در دستگاه سانتریفیوژ توسط الکتروموتور صورت میپذیرد. سانتریفیوژ مورد استفاده در خط تولید قند پختی از یکصدونود و دو قالب قند کله تشکیل شده است. این دستگاه توان دورهای بالا و دور متوسط راداراست. در پروسه تولید قند، بعد از طی فرآیند دستگاه سانتریفیوژ، قالبهای دستگاه شکل قند را به شکر میدهند و قند آماده ورود به مرحلۀ خشک شدن میگردد. دستگاه سانتریفیوژ در خط تولید قند کله پختی مورد استفاده قرار میگیرد. خط تولید قند کله و کبریتی با شیوههای مختلفی قابلیت تولید را داراست.
خط تولید کله قند(سیستم پرسی)
دستگاه تولید قند کله با تولید بسیار آسان مناسب برای ارائه قند کله به روش پرسی میباشد. دستگاه تولید قند کله شکر را پس از اختلاط با بخار آب آماده سازی نموده وبا فشار حدوداً 3 تن قند کله را توسط قالبهای طراحی شده شکل بندی مینماید. بعد از آن دستگاه تولید قالبها را جهت تخلیه به صورت روتاری هدایت نموده و توسط اپراتور جهت انتقال به گرمخانه تخلیه میگردد. دستگاه تولید قند کله با سیستم پرس هیدرولیک و سیستم ویبره با موتور 2/2 کیلووات 2800 دور همراه با مخلوط کن تمام استیل با مارپیچ و پرههای استیل با موتور گیربکس 75/0 کیلووات وتانک تمام استیل تغذیه قالبها با موتور گیربکس 35/0 و سیستم اندیکس با موتور گیربکس 900 دور و گیربکس 80/1 و روکش استیل روی سطوح دستگاه به تابلوی برق ایستاده همراه با سوکت اتصال کلیه سیستم برقی دستگاه به تابلوی برق همرا با پنج عدد قالب ارتالوئی قند کله با وزن خالص قند حدود 2800 گرم الی 3کیلوگرم مجهز میباشد.
برای سفارش تهیه و تنظیم و نوشتن طرحهای توجیهی تولید قند و شکر، با 09354300400 تماس بگیرید.