نمونه طرح توجیهی ظروف گیاهی و پلاستیک زیست تخریب پذیر
نمونه طرحهای توجیهی کامل تولید ظروف گیاهی(بشقاب، سینی، کاسه، قاشق، چنگال و...) با استفاده از پلیمر گیاهی تجزیه پذیر، آمادۀ دریافت میباشد. ویژگی بارز پلیمر گیاهی این است که در محیط های مختلف در مدت زمان فوق العاده کوتاهی تجزیه میشود. تجزیه این پلیمرها در خاک حداکثر 3 تا 6 ماه طول میکشد که بستگی به دما، رطوبت و فشار خاک دارد که میکرو ارگانیسم های موجود در خاک را تحت تاثیر قرار می دهند. علاوه بر حفظ محیط زیست، حفظ سلامت انسانها هنگام استفاده از این ظروف اهمیت ویژه ای دارد و از آنجایی که این پلیمرها منشأ گیاهی و طبیعی دارند، هیچ ماده سمی و مضری از آنها آزاد نمیشود. فرایند تولید ظروف گیاهی بدین صورت است:
کاربردهای ظروف گیاهی و گرانولهای گیاهی تخریب پذیر در صنایع بسته بندی غذائی(انواع ظروف یک بار مصرف)، صنایع کشاورزی(گلدانهای نشاء و فیلمهای کشاورزی)، اسباب بازی کودکان، مصارف پزشکی و... میباشد. نشاسته کربوهیدرات ذخیره ای گیاهی می باشد و از واحدهای متوالی گلوکز تشکیل میشود. نشاسته در گیاهان به صورت کمپلکسهایی تحت عنوان دانک یا گرانول متمرکز شده است. شکل و ابعاد این گرانول ها در هر محصولی منحصر به خود آن محصول است. گرانول سیب زمینی بزرگ ترین ابعاد را داشته و بیضوی شکل است؛ گرانولهای آن چندوجهی میباشد. گرانول نشاسته فرمی بلوری یا کریس تالی دارد که از لایههای هم مرکز تشکیل شده است. این لایه ها در اطراف یک حلقه مرکزی تحت عنوان ناف نشاسته یا هیلام شکل میگیرند؛ این لایه ها را حلقههای رشد نشاسته هم مینامند. گرانولهای نشاسته در زیر میکروسکوپ نوری دارای خاصیت انکسار مضاعف میباشند؛ یعنی در محیط تیره، روشن دیده میشود. این امر بیانگر کریستالی بودن مولکول نشاسته است. در همه نشاستهها مقداری فسفر به شکل گلوکز 6-فسفات وجود دارند . مقدار کمی نیز ترکیبات غیرکربوهیدراته مثل چربی در ساختمان نشاسته وجود دارد. مهم ترین منبع نشاسته جهان، ذرت است. همچنین از سیب زمینی، گندم، برنج، کاساوا(نشاستهای تحت عنوان تاپیوکا تولید میکند) و ذرت مومی (نشاسته ای تحت عنوان آمیوکا تولید می کند) هم نشاسته تهیه میشود.