نمونه طرح توجیهی جواز تاسیس سرد خانه بالای صفر اتمسفریک
نمونه طرح توجیهی فنی، مالی و اقتصادی جهت ارائه به اداره جهاد کشاورزی و سازمان صنعت معدن تجارت برای بررسی توجیه پذیری و هزینه های احداث و راه اندازی سردخانه بالای صفر تحت اتمسفر کنترل شده 3000 تنی، 2000 تنی و 5000 تن آمادۀ دریافت میباشد. سردخانه از نظر کلی عبارتست از محلی سرپوشیده که بوسیله عوامل خنک کننده سردشده و برای نگهداری محصولات غذائی در طولانی مدت مورداستفاده قرار می گیرد.عوامل خنک کننده شامل کمپرسورها و لوازم تبرید است که مجموعا با سیستم کلی سردخانه یک واحد کامل را تشکیل می دهند.
کالاهای قابل نگهداری در سردخانه:
بطور کلی کالاهایی قابل نگهداری در سردخانه میباشند که فاسدشدنی بوده و در اثر مجاورت با درجه حرارت از حد مصرف خارج گردند. این مواد شامل مواد غذائی، مواد شیمیائی، داروها و بعضی از کالاهای صنعتی و قطعات خاص با ترکیبات مخصوص میباشند. سردخانه هائی که بطور معمول امروزه ساخته رواج دارد مربوط به نگهداری مواد غذائی بوده و برای سایر موارد گفته شده، سردخانه هائی با ظرفیت کم و اختصاصی ساخته میشود مواد غذائی که می بایستی در سردخانه نگهداری شود بطور کلی به دو دسته کلی تقسیم میگردند: مواد پروتئینی و روغن و دیگری میوه جات و سبزیجات برای نگهداری فرآورده های گوشتی و پروتئینی معمولا از سردخانه زیر صفر مجهز به تونل انجماد استفاده نموده و مواد پس از نگهداری در درجه حرارت 40- و سپس 20- درجه سانتیگراد منجمد شده و به سردخانه 10-+ درجه منتقل و تا مدتی که لازم باشد نگهداری میشوند. برای نگهداری سبزیجات و میوه جات از سردخانه های بالای صفر استفاده میکنند. بدلیل آنکه این محصولات هر کدام دمای مناسبی برای نگهداری لازم دارند(ضمن آنکه این دماها زیاد با هم اختلاف ندارند). لذا سعی میشود تجهیزات و تاسیسات بالای صفر بگونه ای طراحی گردد که بتواند پاسخگوی محصولات مختلف باشد. برای تهیه و تنظیم طرحهای توجیهی راه اندازی سردخانه های زیر صفر و بالای صفر و سرد خانه های دو مداره و 2 منظوره میتوانید با 09354300400(مهندس تـألّـهی) تماس بگیرید.