مشاهده نمونه طرح توجیهی کامل انجماد سریع میوه و سبزیجات IQF
در چرخه تولید موادغذایی، فرآوری، عرضه و مصرف محصولات غذایی همیشه ضایعات وجود داشته است ولی بخش اعظم آن به فرآوری محصول بخصوص انجماد محصول، نگهداری و عرضه محصولات وابسته است.
منجمد کردن، یکی از آسانترین و قابل قبولترین روشهای نگهداری مواد غذایی است. یخ زدن باعث کشتن میکروبها در مواد غذایی نمیشود، بلکه سبب کند شدن عمل میکروارگانیسمها شده و با کند کردن تغییرات شیمیایی که بر کیفیت غذا تأثیر میگذارند، از خراب شدن آنها جلوگیری میکند.
اغلب غذاهای منجمد شده به روش IQF دارای سطح پائینی از سدیم بوده و احتیاج به مقادیر کمی از نگهدارندهها دارند که همراه با مقدار کمی اسید سیتریک برای کنترل رنگ، به کار میروند. این محصولات را میتوان برای حداقل 30 روز در فریزر نگهداری کرد. با استفاده از این تکنولوژی، میتوان هر سبزی و میوهای را در تمام فصول سال با همان طعم تازگی و دلچسب، بهصورت تک یا همراه با سایر غذاها مصرف کرد.