طرح توجیهی کشت و پرورش گواوا(میوه منحصر به مناطق گرمسیری)
یک نمونه طرح توجیهی و توجیه فنی، مالی و اقتصاد پرورش گیاه گواوا در زیر آورده شده است. گواوا معروف به سیب مناطق گرمسیری در گذشته های بسیار دور از مکزیک تا پرو کشت می شد اما امروز کشت و پرورش آن در نقاط گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا گسترش یافته است.
گواوا به عنوان میوه دسری از اهمیت ویژه ای برخوردار است از درخت گواوا به عنوان حصار و همچنین گیاه زینتی استفاده می شود.
گواوا گیاه بسیار کم توقعی است و کاشت و پرورش آن به صورت باغات یک دست یا مخلوط با سایر درختان میوه به منظور تولید میوه ارگانیک در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دنیا رواج دارد.
کاشت و تولید گواوا در ایران بسیار محدود و کمیاب است و در برخی مناطق هرمزگان و سیستان و بلوچستان از جمله شهرستانهای چابهار، سرباز، نیکشهر و بخش زرآباد کنارک از بسترهای تولید محدود آن در کشور بوده که قابلیت صنعتی شدن این میوه را نیز دارند.
مناطق عمده کشت این محصول در دنیا، کشورهای جنوب آسیا، هاوایی، کوبا و هند است.
در زبان بومی جنوب سیستان و بلوچستان گواوا به «زیتون محلی» معروف است.
گواوا یا زیتون محلی، میوه ای با ارزش غذایی بالا و نسبتا ارزان در مناطق تولید و دارای طعم و عطر خاصی است.
این میوه منبع غنی از ویتامین ث و پکتین و دارای مقادیر مناسبی از کلسیم و فسفر بوده و همچنین بذر آن غنی از آهن است.
میوه گواوا بسیار خوشمزه است و از پوست آن سالاد و دسر عالی تولید و ژله گواوا نیز معروف است و ارقام وحشی گواوا منابع خوبی برای تولید ژله هستند و در صورت صنعتی شدن از میوه گواوا می توان کره میوه ای، شربت و آب میوه تهیه کرد.
برگ گواوا در درمان بیماری اسهال مورد استفاده قرار می گیرد و در صنایع رنگ و تانن سازی نیز کاربرد دارد.
گواوا درختچه ای است با پوست قهوه ای که در شرایط رطوبتی بالا تا ارتفاع 6 تا 9 متر با تنه ای به قطر 30 سانتی متر یا بیشتر نیز رشد کرده و گسترش می یابد.
گواوا دارای ارقام دسری، ارقام مناسب فرآوری و ارقام دومنظوره است.
برای سفارش تهیه و تنظیم طرحهای توجیهی کشاورزی میتوانید با 09354300400(مهندس تـألّـهی) تماس بگیرید.