طرح توجیهی فرآوری خرما(بسته بندی،قند مایع،روغن و کیک هسته خرما)
به منظور نیل به اهداف چشم انداز بیست ساله کشور و رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی صادرات محصولات کشاورزی اهمیت زیادی دارد.
بررسی اقتصادی بستهبندی و فرآوری خرما در کشور و تعیین مزیت نسبی فرآوردههای آن از این جهت اهمیت دارد که دستیابی به این درآمد ارزی فقط با استفاده از سرمایهگذاری روی بستهبندی و فرآوری این محصول امکانپذیر میشود.
روغن هسته خرما که در اصطلاح به آن روغن هسته نخل گفته میشود یکی از روغنهایی است که کاربرد فراوانی در تهیه شویندهها و مواد آرایشی دارد. این روغن زرد رنگ بوده و با استفاده از حلالها از هسته خرمای خرد شده استخراج میگردد. در منابع فارسی از این روغن با عنوان روغن نخل نیز یاد میشود ولی این روغن با روغن نخل متفاوت است. روغن نخل از محصول درخت خرمای روغنی گرفته میشود و مصرف خوراکی دارد. کیک هسته خرما که در منابع فارسی از آن به عنوان آرد هسته خرما نیز یاد میشود، از نظر ارزش مبادلاتی یکی از مهمترین فرآوردههای خرما در جهان میباشد که به علت وجود پروتئین و چربی به عنوان خوراک دام استفاده میگردد. دومین محصول شناخته شده خرما در کشور ایران شیره خرما میباشد. این شیره، شهد یا عصاره خرما است که حاوی نزدیک به 75درصد قند(فروکتوز و گلوکز) میباشد. این عصاره حاوی طعم خرما است و به همین علت در بازارهای جهانی مطلوبیت کافی را ندارد. از این رو با تصفیه این عصاره و گرفتن طعم خرما از این عصاره قند مایع به دست میآید که صرفا مصرف صنعتی داشته و در صنایع غذایی کاربرد دارد.
جهت سفارش تهیه و تنظیم طرحهای توجیهی به صورت تضمینی با ما تماس بگیرید.