۳۰۰۰ طرح توجیهی

دانلود رایگان طرح توجیهی سود آور و طرح توجیهی آمادۀ بانکی، صنعتی، گردشگری، خدماتی، کشاورزی، کامفار، نوشتن طرح توجیهی و بیزینس پلن استارتاپ کانادا انگلیس استرالیا و طرح کسب و کار ویزای مهاجرت و...

۳۰۰۰ طرح توجیهی

دانلود رایگان طرح توجیهی سود آور و طرح توجیهی آمادۀ بانکی، صنعتی، گردشگری، خدماتی، کشاورزی، کامفار، نوشتن طرح توجیهی و بیزینس پلن استارتاپ کانادا انگلیس استرالیا و طرح کسب و کار ویزای مهاجرت و...

۳۰۰۰ طرح توجیهی

تلفن تماس جهت سفارش خرید و تهیۀ طرح‌های توجیهی تضمینی بانکی و صنعتی:
۰۲۱۲۶۷۱۳۹۴۷
۰۹۳۵۴۳۰۰۴۰۰(مهندس‌تـألّـهی)
نوشتن طرح توجیهی، دانلود نمونه طرحهای توجیهی آماده، انجام مطالعات بازار، تدوین امکانسنجی، ارائه گزارش توجیهی فنی اقتصادی و مالی، طرح توجیهی برای گرفتن وام و تسهیلات بانکی، طرح توجیهی با فرمت بانک ها و سازمان ها و...

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

طرح توجیهی تولید گل ارگانیک در کوتاه ترین زمان با استفاده از لامپ LED

نمونه طرح توجیهی تولید گل و گیاه ارگانیک در کوتاه ترین زمان با استفاده از لامپ‌های ال ای دی مخصوص رشد گیاه، آمادۀ دریافت می‌باشد. سیستم‌های روشنایی باغبانی، اجازه گسترش فصل رشد و ارائه گیاهان با معادل‌های داخلی نور خورشید را به شما می‌دهند. این یک مزیت بزرگ برای کسانی است که می‌خواهند در طول سال گل‌های طبیعی، سبزیجات و گیاهان دیگر داشته باشند. نور مصنوعی یک راه عالی برای شروع پرورش گیاهان شما می‌باشد. 3 نوع اصلی از سیستم‌های روشنایی باغبانی وجود دارد.
روشنایی HID:
روشنایی HID کارامدترین راه برای تبدیل الکتریسیته به نور است که در دسترس مصرف کننده قرار می‌گیرد. دو نوع روشنایی HID وجود دارد:
1 - متال هالید(MH):
لامپ متال هالید میزان زیادی نور در طیف آبی تولید می‌کند. این رنگ از نور رشد گیاه را ترویج می‌دهد و برای رشد برگ‌های سبز عالی است و گیاهان را متراکم نگه می‌دارد. این نوع که به عنوان منبع نور اصلی استفاده می‌شود بهترین نوع نور است(در صورت عدم و یا کم بودن نور طبیعی خورشید). متوسط طول عمر آن حدود 10000 ساعت است. لامپ فراتر از این زمان روشن خواهد بود اما با توجه به کاهش تدریجی نور، دیگر ارزشی ندارد و در نهایت می‌سوزد. اگر شما لومن خود را در هر واحد انرژی مصرف شده مقایسه کنید، هالید‌های فلزی در هر وات تا 125 لومن تولید می‌کند و چراغ‌های فلورسنت استاندارد در هر وات 39 لومن و لامپ‌های رشته ای استاندارد 18 لومن در هر وات تولید می‌کنند.
2 - سدیم فشار بالا(HPS):
لامپ‌های سدیمی با فشار بالا، نور قرمز-نارنجی منتشر می‌کنند. این گروه از نورها محرک هورمون‌ها در گیاهان هستند و باعث افزایش گلدهی و جوانه زنی می‌شوند. آن‌ها بهترین چراغ رشد در دسترس برای روشنایی ثانویه یا مکمل هستند(می توان همزمان با نور خورشید از این چراغ‌ها استفاده کرد). این حالت برای برنامه‌های رشد گلخانه ای بسیار ایده آل است.
این روشنایی دارای دو ویژگی می‌باشد که انتخاب آن مقرون به صرفه است. طول عمر متوسط آن‌ها دو برابر هالیدهای فلزی است اما پس از 18000 ساعت استفاده، آن‌ها شروع به دریافت برق بیشتری می‌کنند در حالی که به تدریج نور کمتری تولید می‌کنند. لامپ‌های HPS 140 لومن در هر وات تولید می‌کنند. نقطه ضعف آن‌ها این است که در طیف آبی کمبود دارند. اگر یک باغبان رشد یک گیاه را زیر نور لامپ HPS شروع کند، رشد عمودی چشمگیری را می‌بیند. بوته گیاهانی که رشد نازک و دراز دارند را قبل از این که زیر نور ثابت رشد کند، در هیچ زمانی نباید هرس کنید. به جز استفاده از چراغ HPS در گلخانه، باید از یک منبع نور که طیف آبی هم از خود ساطع می‌کند استفاده کرد. منابع نور که دارای خروجی بالا در طیف آبی هستند مانند نور خورشید و لامپ‌های MH می‌توانند هرگونه کمبود لامپ‌های HPS را جبران کنند.
چراغ‌های فلورسنتی برای رشد گیاهان
تا همین اواخر، چراغ‌های فلورسنت تولید کمی داشته اند و بیش از حد بزرگ بودند و بیشتر برای شروع رشد نهال‌ها از آن‌ها استفاده می‌شد. طیف کامل چراغ‌های فلورسنت CFL و T5 تغییر کرده است. در 75 تا 90 لومن در هر وات، این چراغ‌ها انرژی کارامد و موثری دارند، به ویژه زمانی که چندتا از آن‌ها استفاده می‌شود. چراغ‌های فلورسنتی دارای خواص تفسیر رنگ بهتر و تولید حرارت کمتر از لامپ‌های رشته ای و لامپ‌های HID هستند. این باعث می‌شود که بتوان آن‌ها را در نزدیک گیاهان قرار داد(در عرض چند اینچ) . توصیه می‌شود که این چراغ‌ها را برای گرفتن نتیجه بهتر، بیشتر از چند فوت از گیاهان قرار ندهند. لامپ‌های 2700k تا 3000k طیف نور قرمز تولید می‌کنند که باعث ترویج گل می‌شود. لامپ‌های 5000k تا 6500k طیف نور آبی تولید می‌کنند که باعث رشد کلی گیاه سبز می‌شود.
لامپ‌های T12 استاندارد طیف کامل، برای نهال‌ها و شروع رشد خوب هستند و برای بعضی گیاهان مانند بنفشه آفریقایی که برای رشد به نور کم نیاز دارند مناسب است. این چراغ‌ها کارامد نیستند و چراغ‌های T5 که یک منبع نور بهتر برای جوانه زنی و گلدهی هستند جایگزین آن‌ها شده اند.
لامپ‌های رشته ای برای رشد گیاه
این چراغ‌ها بسیار ارزان هستند ولی بسیار ضعیف و ناکارامد برای گیاهان می‌باشند. در بهترین حالت می‌توان از آن‌ها به عنوان نور مکمل برای گیاهان خانگی استفاده کرد. لومن تولید شده از این چراغ‌ها در مقایسه با چراغ‌های HID و فلورسنت بسیار کم است. چراغ‌های جدید CFL 40 وات به اندازه یک لامپ رشته ای 150 وات نور تولید می‌کنند. این لامپ‌ها برای صرفه جویی در انرژی در 60 روز اول استفاده می‌شوند.
لامپ‌های LED
چراغ‌های LED جدید ترین گزینه روشنایی برای گیاهان هستند. این‌ها کارامدترین و جالب ترین چراغ‌های در دسترس برای رشد گیاهان هستند. انواع مختلفی از چراغ‌های LED مورد آزمایش قرار گرفته است و هیچ کدام بهتر از چراغ‌های فلورسنت ارزان تر با وات مشابه نبودند. این لامپ‌ها برای گیاهانی که می‌خواهید دیده شوند توصیه نمی شوند چون وقتی چراغ‌ها روشن هستند ظاهر گیاهان غیر طبیعی به نظر می‌رسد. ال ای دی رشد گیاهان آپارتمانی و فضای بسته
کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری همواره یکی از دغدغه‌های اصلی فعالان عرصه‌های مختلف تولیدی می‌باشد. در همین راستا جایگزینی لامپ‌های قدیمی با لامپ‌های LED در گلخانه‌ها، نه تنها موجب کاهش 60 تا 70 درصدی مصرف انرژی می­گردد بلکه موجب رویش بهتر و یکنواخت گیاهان می­گردد.
قبل از هرچیز باید بدانیم که گیاه علاوه بر آب، مواد معدنی ومواد آلی برای رشد ونمو خود نیاز به نور نیز دارد وهیچ گیاهی از خانوادۀ گیاهان مختلف نمی تواند در تاریکی رشد کند و برای رشد نمو خود باید در تأثیر نور قرار گیرد، در ضمن بسیاریی از فرآیندهای فیزیولوژی گیاه توسط نور انجام میشود.
مشخصه‌های نوری در رشد گیاهان:

  • کیفیت نوری
  • طول دورۀ نوری
  • کمیت نور

کیفیت نوری، از لحاظ اقتصادی حائز اهمیت می‌باشد. بطور مثال: اگر گیاه فقط تحت تأثیر نور قرمز باشد، این نور قرمز باعث می‌شود گیاه رشد کرده وگلدهی خود را آغاز کند، اما بر اثر دریافت نور قرمز گیاه به صورت طولی رشد کرده وضعیف باقی می‌ماند و بالعکس اگر گیاه تحت تأثیر نور آبی قرار گیرد باعث کوتاه ماندن و ضخیم شدن شاخه و برگهای آنها می‌شود. به همین دلیل برای رشد مطلوب، گیاه به هر دو این طول موجها نیاز دارد که به طور همزمان به گیاه تابیده شود.
طول دورۀ رشد یکی دیگر از مشخصه‌های نوری است که در این رابطه با عامل نور آشنائی، طول دوره نوری یا فتوپریودیسم خصوصاً زمانی که هدف تولید گل‌های شاخه بریده شده می‌باشد حائز اهمیت است.
 طول دورۀ روشنایی و تاریکی روی جوانه زنی بذر، ریشه زایی، رشد و نمو گیاه، زمان گلدهی و باردهی تأثیر زیادی دارد.
 گیاهان از این نظر به 3دسته تقسیم می‌شوند:گیاهان روز کوتاه، گیاهان روز بلند و گیاهان خنثی یا بی تفاوت
گیاهان روز بلند:
این گیاهان برای ورود به رشد زایشی وبه گل رفتن بین10-14ساعت به نور نیاز دارند. جوانه‌های گل، زمانی تشکیل می‌شود که شبها کوتاه باشد. گاهی اوقات دراثر تیمار نور، شکست تاریکی درشب ودر فصول سرد، پائیز وزمستان که نور به اندازه کافی به گیاهان روز بلند نی رسد توسط نورهای مصنوعی، به گیاه نور تابانده می‌شود ونیاز گیاه را برآورده خواهد کرد.
گیاهانی نظیر اطلسی، مینا ومیمون نمونه ایی از گیاهان روز بلند هستند. گل مینا در شرایط، شبهای بلند فقط رشد رویشی داشته وساقه‌های آن طویل می‌شود. دراثر افزایش دورۀ تاریکی گیاهانی مثل ارکیده و رز، رشدشان متوقف می‌شود و اندازۀ گلها کوچک و ساقه‌ها ظریف و طول گیاه به طور غیر طبیعی کوتاه می‌شود که بر روی بازار پسندی این گیاه تأثیر منفی دارد.
گیاهان روز کوتاه:
این گیاهان در نقطه مقابل گیاهان روز بلند قرار می‌گیرند و برای ورود به رشد زایشی خود و گلدهی به نور تابشی کمتر از 12ساعت نیاز دارند، در واقع نیاز بیشتر آنها به تاریکی است. در کشور ایران به دلیل اینکه روزهای آفتابی بسیاری دارد باید نیاز نوری گیاهان مختلف شناسایی شود تا گیاه در طی روزهای بلند از رشد رویشی وزایشی خوبی برخوردار باشد لذا با پایین آوردن ساعات روشنایی و ایجاد سایه یا شب‌های طولانی توسط کشیدن حصیر یا پردۀ تیره رنگ یا پاشیدن رنگهای قابل شستشو بر روی گل‌ها و گلخانه‌ها، گیاهان روز کوتاه را وارد مرحلۀ گلدهی یازایشی می‌کنند.
نمونه گیاهانی مانند داوودی که برای گلدهی حداقل به 12 ساعت تاریکی نیاز دارد. گیاهان خنثی یابی تفاوت: این گیاهان حساسیتی نسبت به طول روز و شب ندارد و در تمام طول سال گلدهی می‌کنند و برای نگهداری در منزل بسیار مناسب‌اند. مانند گل حنا، بگونیاو...
کمیت نور:
اهمیت کمیت نور در تولید محصولات غیر قابل انکار است. میزان فتوسنتز تابع کمیت و شدت نور است، اگر شدت نور کم یا زیاد شود فتوسنتز نیز کاهش یافته و رشد گیاه کم می‌شود. در صورتی که شدت نور زیاد باشد با کاهش فتوسنتز روبه رو می‌شویم و اگر شدت نور کم باشد فتوسنتز نیز کم می‌شود. گاهی اوقات با افزایش درجه حرارت به خصوص در مرحله گلدهی با سقط و ریزش گلها روبه رو می‌شویم، در واقع با افزایش شدت نور فتوسنتز و تولید کاهش یافته و در موارد شدید متوقف می‌شود و این به دلیل خاصیت اشباع نوری گیاه می‌باشد. به عبارت دیگر می‌توان گفت، ماگزیمم شدت نور هر گیاه منحصر به فرد است که میزان بالاتر از آن فتوسنتز را افزایش نمی‌دهد و این مقدار را نقطه اشباع نوری گیاه می‌گویند.
تا زمانی که شدت نور از مقادیر پایین تا نقطه اشباع برسد با افزایش فتوسنتز روبه رو هستیم ولی هنگامی که شدت نور از نقطه اشباع بالاتر رود عمل فتوسنتز با بسته شدن روزنه‌ها متوقف می‌شود. توصیه می‌شود در روزهای ابری و شدیداً آفتابی میزان کم یا زیاد بودن نور را در گلخانه‌ها توسط دستگاه‌هایی مانند نور سنج اندازه گیری کنند تا در صورت کم یا زیاد بودن نور مشکلات را برطرف کنیم.
گیاهان از نظر شدت نور به 3دسته تقسیم می‌شوند: گیاهان آفتاب خواه، گباهان سایه خواه و گیاهانی که به حد واسط بین این دو قرار دارند.
گیاهان آفتاب خواه:
گیاهانی که به شدت نوری زیادی برای رشد و نمو خود نیاز دارند و اغلب آنها دارای برگهای کوچک و ضخیم هستند و معمولاً به صورت باریک وجود دارند مانند: غلات. در این گیاهان باید تراکم گیاهی را در نظر داشت زیرا اگر به اندام‌های بعضی از آنها نور کافی نرسد، آفاتی می‌شوند برای سایر اندامها. به همین دلیل این گیاهان باید در نور کامل قرار بگیرند.
گیاهان سایه خواه:
عموماQ این گیاهان به شدت نوری کمی نیاز دارند و در شرایط سایه یا تاریکی رشد خوبی داشته و وارد مرحله زایشی می‌شوند. مانند گیاه کلم و نخود فرنگی که دارای برگهای پهن و لطیف هستند. گیاهانی که در حد واسط بین گیاهان آفتاب خواه و سایه خواه قرار دارند می‌توانند هم در سایه و هم در آفتاب رشد کنند. نور به طور معمول به شدت تعرق اثر مستقیم دارد، معمولاً در روز روزنه‌ها باز هستند و این امر سبب می‌شود که بخارآب موجود در برگ‌ها وارد جو شود. در شب روزنه‌ها بسته‌اند و میزان تعرق به مقدار زیادی کاهش می‌یابد.
علت نور گرایی ساقه:
به علت تجمع بیش از حد مقدار اکسین در سمت نور ندیدۀ اندام ساقه باعث می‌شود که بر اثر مقدار نور ورودی در یک محفظه تاریک یا مکانی، ساقه به سمت نور گرایش پیدا کند که به این امر نور گرایی می‌گویند.
علت منفی بودن نور گرایی در ریشه:
سلول‌های ریشه نسبت به مقدار بسیار اندک اکسین واکنش نشان می‌دهد و رشد می‌کند. رشد آنها نسبت به مقدار بیشتر این هورمون کم یا متوقف می‌شود، در نتیجه تراکم اکسین زیاد در سمت نور ندیده ریشه سبب می‌شود که این قسمت نسبت به سمت نور دیده رشد کمتری داشته باشد و ریشه به سمت مخالف نور خم گردد.
علاوه بر توضیح‌های داده شده باید بدانیم نور در کجای چرخۀ فتوسنتز قرار دارد و بر چه بخش‌هایی از گیاه تأثیر می‌گذارد. به طور کلی نقش نور شکستن مولکول‌های آب در کلروپلاست و آزاد کردن الکترون است که از الکترون آزاد شده برای تشکیل مواد پر انرژی(NADPH-ATP)و نهایتا برای تشکیل قند 6کربنه بنام گلوکز استفاده می‌شود. قند تولید شده صرف رشد و حیات گیاه می‌شود و مقدار اضافۀ آن در بعضی گیاهان مثل(سیب زمینی) به صورت درشت مولکول نشاسته ذخیره می‌شود.
چگونگی آزاد شدن الکترون و تولید انرژی آن:
رنگیزه‌های درون برگ قدرت جذب نورهای سفید خورشید را داراست. رنگیزه‌های نوری این پرتوها را که مربوط به رنگهای بنفش، نیلی، آبی، سبز، زرد، نارنجی وقرمز است جذب می‌کنند وپس از آن بعضی از پرتوهای نور خورشید به ویژه پرتوهای قرمز به وسیله رنگیزه کلروفیل جذب می‌شود و واکنشی در مولکول‌های آن به وجود می‌آید که به آنها واکنشهای فتوشیمیایی می‌گویند.
بدین معنی که پس از جذب انرژی فتونها به وسیله کلروفیل یکی از الکترون‌های درون مولکول به مدار بالایی رفته یعنی به سطح انرژی بالاتر خود رفته و امّا چون نمی‌تواند به مدت طولانی آنجا بماند و به صورت ناپایدار است بعد از دست دادن انرژی خود به جای اولیه خود باز می‌گردد. این انرژی ممکن است به وسیله نور و گرما ازدست برود ولی در فرآیند فتوسنتز این انرژی شیمیایی یعنی نقل و انتقال الکترون و نتیجه آن ذخیره انرژی به صورت شیمیایی در مواد آلی است.
روشنایی ال ای دی مجموعه ای از فواید برای صنعت کشاورزی به همراه آورده است که از جمله آن می‌توان به تولید بیشتر، شکوفایی زودتر، و رشد ریشه سریعتر، کنترل بیشتر روی رشد گیاه و استفاده اقتصادی از زمین کشاورزی اشاره کرد. آنها همچنین از نظر مصرف انرژی بسیار مقرون به صرفه هستند، در نتیجه به کشاورزان با مصرف انرژی کمتر به خصوص در طول فصول زمستان و پاییز کمک بسیار می‌کنند. در هر پروژه مقدار بهینه نور مورد نیاز دریافتی توسط هر گیاه خاص که برای پرورش آن گیاه مناسب است در شرایط موجود مورد مطالعه قرار گرفته و به صورت جداگانه محاسبه خواهد شد. در نهایت این محاسبه شامل روشنایی(سطح نور، طیف نور، یکنواختی مورد نیاز، و مکان و زمان نور) و شرایطی که در آن این سطح روشنایی اثر گذار باشد مانند شرایط جوی و غیره و میزان مصرف انرژی خواهد بود. این محاسبات برای محصولات مختلف کشاورزی از جمله تولید سبزیجات، پرورش برگ و گیاهان جوان، گل‌های زینتی، رشد و نگهداری گیاه قابل استفاده است.

برای تهیه و تنظیم طرح توجیهی راه اندازی واحد تولید کننده ال ای دی های رشد و نمو گیاه، با 09354300400 تماس بگیرید.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی