طرح توجیهی بنتونیت فعال(خاک رنگبر،رس صابونی،تیلوریت،خاکهای رسی)
نمونه طرح توجیهی بسیار کامل تولید بنتونیت فعال(خاک رنگبر، گل سرشو، خاک شیره، رس صابونی، تیلوریت، خاکهای رسی) در قالب فایل Word و PDF آمادۀ دریافت میباشد. بنتونیت یک ماده معدنی از دسته رسها یا شبه رسها است که از کانی مونت موریونیت و به مقدار کم بیدلیت(نوع پرمایه تر از بنتونیت آلومینیوم دار) تشکیل شده است.
اصطلاح بنتونیت برای اولین بار در سال 1898 توسط نیت( Kiight) به خاک رسی که از شیل بنتون در آن زمان استخراج گردید، اطلاق شد. نام شیل بنتون نیز از کوه فورت بنتون که در 400 مایلی شمال رودخانه راک(Rock) قرار دارد،گرفته شده است.
در اوایل قرن بیستم چندین زمین شناس تشخیص دادند که اصولاً بنتونیت در لایه های سنگهای کرتاسه و ترشیری بوده و از مواد آتشفشانی حمل شده منشا می گیرد .این تشخیص آنها را به خاستگاه بنتونیت اساساً سنگی ست مرکب از یک شبه رس متبلور که از تغییر حالت شیشه ای به حالت بلوری یک ماده آذرین شیشه ای(که معمولاً اغلب توف یا خاکستری آتشفشانی است) در اثر هوازدگی شمیایی تشکیل شده است و اکثراً دارای مقادیر مختلفی از دانه های دیگری است که بصورت بلور در شیشه آتشفشان وجود داشته اند .این دانه های بلورین فلدسپات(معمولاً اورتوکلاز و الیگوکلاز) بیوتیت، کوارتز، پیروکسن ها، زیرکون و انواع دیگر کانیهای مختلف مخصوص سنگ آذرین ست .مشخصه کانی شبه رس دارابودن شکل میکائی، کلیواژ آسان، بی رفرنژانس بالا، با بافت موروثی توف یا خاکستر بوده و معمولاً مونت مویونیت و یا مقدار اندکی بیدلیت است .
توصیف فوق برای بنتونیت، به عنوان یک کانی صنعتی این مشکل را بوجود می اورد که طبق این تعریف و براساس خاستگاه اعلام شده، بنتونیت محدود به خاکستر توف و ماده اولیه شیشه ای آتشفشانی می گردد و کانسار های مطبق دارای کانیهای رسی که بر این تعریف انطباق داشته ولی خاستگاه نامعلوم دارند و یا فاقد مواد اولیه شیشه ای می باشند، نمی توانند بنتونیت و به نام بنتونیت به فروش می رسند با تعریف فوق مطالقت ندارند.
شاید مهمترین تعریف برای بنتونیت به عنوان یک کانی صنعتی توصیف ارائه شده توسط گریم(R.A.Grim) در کنفرانس بین المللی(AIPEA) در مادرید اسپانیا در سال 1972 است .طبق این تعریف بنتونیت خاک رسی است که ذاتاً از کانیهای اسمکتیت بدون توجه به خاستگاه آن تشکیل شده است.
با این تعریف اختلاف بین بنتونیت عنوان شده توسط زمین شناسان و بنتونیت صنعتی از بیبن رفته و مشکل رسهای اسمکتیتی که از سنگهای آذرین غیر از توف خاکستر یا شیشه تشکیل شده یا اسمکتیت هایی که رسوبی بوده و منشا نامعلومی دارند حل می شود .در هر صورت وقتی بنتونیت با این تعریف و معنی به کار می رود جزو سنگهای دارای بیش از یک کانی محسوب و در خیلی از موارد تشخیص آن از گل سر شور(Fullers Earth) ممکن نخواهد بود بنتونیت ها را به چندین طریق تقسیم بندی می نمایند که یکی از این روشها تقسیم بندی بر مبنای ظرفیت تورمی آنها در حالت تر یا مخلوط با اب است. چنانکه بنتونیتهایی که دارای یون سدیم(Na+) غالب با یون سدیم قابل تعویض فراوان می باشند ظرفیت تورمی خیلی زیادی از خود نشان میدهند و وقتی به آنها آب اضافه شود، توده های ژل مانندی را تشکیل می دهند. انواع بنتونیت عبارتند از:
ماده معدنی بنتونیت
بنتونیت های سدیم دار
بنتونیت های کلسیم دار
بنتونیت های ارگانوفیل
بنتونیت های فعال شده توسط اسید
بنتونیت حفاری
شما میتوانید برای سفارش خرید این طرح توجیهی با 09354300400 تماس بگیرید.