دریافت نمونه پروژه طرح توجیهی کشت و صنعت گیاهان دارویی
یک نمونه گزارش ارزیابی فنی و اقتصادی و بررسی مطالعات بازار طرح توجیهی احداث مزرعه کاشت و تولید و پرورش گیاهان دارویی و صنعتی به همراه عصاره گیری و اسانس گیری آمادۀ دریافت میباشد(تلفن تماس 09354300400). گیاهان داروئی از دیرباز برای آدمیان آشنا و در بسیاری از مواقع مرهم دردهای بشری بوده است اما پیشرفت های علمی و فن آوری طی دهه های اخیر اهمیت و نقش سازنده گیاهان داروئی را در تامین نیازهای بشر به ویژه در حیطه دارو و درمان دو چندان ساخته است . امروز به مدد بهره گیری از روشها و فنون تخصصی ، ترکیبات موثر این گیاهان شناسایی و استخراج شده و در ساخت انواع داروها و ترکیبات شفا بخش بکار گرفته می شود. در حال حاضر در جستجوی داروهای برتر و موثرتر برای درمان بیماری هایی همچون سرطان با استفاده از عصاره گیاهان داروئی می باشد. با توجه به مراجع علمی نزدیک به ٪70 داروهای شیمیایی موجود از اجزاء گیاهی و نباتات و غالب اسانس های خوراکی و صنعتی، رنگ ها و عصاره های مورد مصرف در صنایع غذایی دارای منشاء گیاهی هستند. گیاهان دارویی گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام های آن ها حاوی ماده ی مؤثر است. این ماده که کم تر از یک درصد وزن خشک گیاه را تشکیل می دهد، دارای خواص دارویی مؤثر بر موجودات زنده است. هم چنین کاشت، داشت و برداشت این گیاهان به منظور استفاده از ماده ی مؤثر آن ها انجام می گیرد. تردید در مورد اثر بخشی گیاهان دارویی از آن جا نشأت میگردد که نحوه ی آماده سازی داروهای گیاهی و تحویل آن ها به مردم به نحو صحیح انجام نمی گیرد؛ در نتیجه خواص درمانی گیاه از بین رفته یا تقلیل می یابد که این امر موجب عدم تأثیر گیاه در درمان بیماری می گردد. از مواردی که باعث کاهش اثر بخشی گیاه می گردد:
• کشت در زمینی که از نظر مواد خاص مورد نیاز گیاه، دچار کمبود باشد.
• عدم مبارزه صحیح با آفات و بیماری های گیاهان دارویی کشت شده که اغلب موجب کاهش مواد مؤثر گیاه یا تغییر نسبت ترکیبات مفید گیاه می گردند.
• رعایت نکردن زمان مناسب برداشت (بر حسب وضعیت هوا و ساعات روز)
• خشک کردن گیاه در شرایط نا مناسب (از نظر درجه حرارت، مدت زمان خشک کردن یا سرعت خشک کردن و ...)
• عدم نگه داری صحیح و بسته بندی مناسب (فرّار بودن برخی ترکیبات، آلودگی گیاه برداشت شده به قارچ یا باکتری و ... )
• تقلبات دارویی (برخی از اوقات به عمد یا غیر عمدی، گیاهی به عنوان گیاه دیگر به صرف داشتن ظاهر مشابه فروخته می شود و این مسئله علاوه بر این که در سطح گونه گیاهی- به فراوانی- اتفاق می افتد، گاهی در حد جنس گیاه نیز صورت می گیرد)
دارو های شیمیایی از برخی جهات نسبت به داروهای گیاهی برتری دارند؛ ولی مصرف طولانی یا در برخی موارد مصرف مقطعی این دارو ها ممکن است عوارض جانبی بر جای گذارد و حتی ممکن است از خود بیماری نیز خطرناک تر باشد . هم چنین استفاده مداوم، بی رویه و نادرست داروهای شیمیایی ممکن است باعث مقاوم شدن عامل بیماری ها در مقابل این نوع داروها شود؛ در نتیجه بیماران باید به سوی آنتی بیوتیک ها و داروهای قوی تری که هر روز با نام های جدید ارائه می گردند، روی آورد.
شواهد استفاده از درمان گیاهی توسط انسان به 60.000 سال پیش بر می گردد. محققان در سال 1960 در غاری در کشور عراق آرامگاهی را یافتندکه در اطراف استخوان های جسد گرده های گیاهی به تعداد زیاد وجود داشت که دال بر استفاده عمدی از آن ها بوده است.
از جمله دلایل توجیه این طرح و ورود به کسب و کار گیاهان دارویی وجود مواد اولیه ارزان و فراوان در منطقه، عدم وجود طرح مشابه در منطقه، حمایت سازمانهای ذیربط، پاسخگویی به نیاز کشور و منطقه، بازدهی و سود بالا و طرح مناسب برای سرمایه گذاران خارجی و... میباشد.