دریافت نمونه طرحهای توجیهی متالورژی پودر
نمونه طرحهای توجیهی تکمیل شده برای تولید انواع قطعات به روش متالورژی پودر، آمادۀ دریافت میباشد.
جهت شخصی سازی و سفارش نوشتن هر کدام از این طرحها با 09354300400 تماس بگیرید.
این تعریف که متالورژی که از قدیمیترین هنرها و یکی از جدیدترین علوم است، بخوبی تاریخچه طولانی و جالب رشته متالورژی را بیان میکند. از زمانی که بشر فلز را شناخت، متالورژی را به عنوان یک هنر فرا گرفت. این علم، فرآوری مواد معدنی از کانه های آنها (جداسازی از سنگ معدن)، ذوب، تصفیه و تولید شمش ، بهبود خواص وتهیه آلیاژها وفن کار بر روی فلزات و شکل دادن آنها را در بر میگیرد. صنعت متالورژی در جهان از دیرباز به عنوان صنعت مادر شناخته شده ، با پیشرفتهای روز افزون تکنولوژی، نقش آن آشکارتر میگردد. شواهد باستان شناسی نشان میدهد که ساکنین فلات ایران، جزو اولین اقوامی بوده اند که به کشف فلزات و استفاده از آن نائل گردیده اند. با در نظر گرفتن این سابقه دیرینه،همچنین نقش روزافزون فلزات درزندگی بشرووجودمعادن غنی درکشورمان لازم است که دست اندرکاران متالورژی در شناسایی هر چه بیشتر این رشته کوشا بوده و سطح اطلاعات علمی وفنی سایرین را در این زمینه بالا ببرند. دوره فلزات پس از عصر سنگ بوده، از حدود 6 تا 7 هزار سال پیش از هجرت آغاز شده است. به نظر میرسد که مس اولین فلزی است که بطور خالص و طبیعی و جدا از مواد معدنی مورد استفاده بشر قرار گرفته است. با نگاهی به انواع سنگهای مس، می بینیم که آنها کم و بیش از ظاهری فلزی با رنگهای الوان، نظیر نیلی، لاجوردی، سبز ، طلایی و رخ برخوردار میباشند این امرمیتواند یکی از علل عمده توجه بشر اولیه به ترکیبات حاوی مس باشد. از طرفی مس به صورت خالص در طبیعت یافت میشود و قابلیت شکل پذیری مناسبی دارد. برخی از پژوهشگران نیز معتقدند که اولین بار ذرات براق طلا که در کف رودخانه ها پراکنده بوده است، توسط بشر شناسایی شدند. مصریان و شاید هندیان بیش از سایر ملل در استخراج طلا از سنگهای آن توفیق داشته اند. در ایران نیز از دوره هخامنشی، آثار متعددی از طلا و نقره خصوصاً در کنار رود جیحون و در شهر همدان کشف شده است. با گذشت زمان، قلع، نقره، سرب و آنیتموان(سنگ سرمه) نیز کشف شد. فلزکاران با استفاده از آتش، سرخ کردن و سپس ذوب فلزات، آمیختن آنها را تجربه کرده ، به شناخت تجربی آلیاژها توفیق یافتند. از اختلاط قلع و مس، مفرغ پدید آمده، عصر مفرغ آغاز شد. مفرغ از هنر زیبایی با مس، طلا و نقره رقابت میکرد و سختی و دوامش از انها بیشتر بود و نیازهای بشر را نیز برای ساخت ابزارهای مختلف تامین میکرد، لذا بشر تا مدتها به فکرساختن آلیاژ یا کشف فلز جدیدی نبود.
بدرستی معلوم نیست که انسان نخستین بار چگونه و از کجا سنگ آهن را کشف و ذوب نمود و فلز آهن را بدست آورد، اما از شواهد امر پیداست که از 5000 سال پیش انسانهای نخستین آهن را بکار میگرفتند و تقریبا در نصف این مدت، آهن بعنوان وسیله ای زینتی و فلزی افسانهای از توجه خاصی برخوردار بوده است. مصریان قدیم به آهن، با- ان- پتن یا فلز بهشتی میگفتند.
به نظر میرسد که ابتدا شهابهای آسمانی که حاوی آهن و نیکل(15-6 درصد نیکل) بوده اند، توسط انسانهای نخستین بکار گرفته شده اند. اطلاق سنگ اسمانی و فلز ستارگان به آهن نیز موید همین است. آشوریها، بابلیها، کلدانیها و عبریها به علت گرانبها بودن آهن از آن در ساختن زیور آلات استفاده میکردند. در عهد حمورابی(2700 سال پیش از هجرت) بهای آهن هشت برابر نقره و معادل سه ربع بهای طلا بوده است.
در ایران قدیم نیز در دوره هخامنشی به مرور مصالح آهنی جای مصالح مفرغی را گرفت، بطوریکه در اواخر این دوره، اسلحه های آهنی جایگزین اسلحه های مفرغی شدند. پیشینیان، سنگ معدن آهن را با زغال چوب مخلوط کرده، مشتعل مینمودند. در دوران باستان، در ایران ، بین النهرین، یونان و روم مجموعاً هفت فلز شناخته و بکار برده شده اند که شامل مس، طلا(زر)، نقره(سیم)، آهن، سرب(آبار)، قلع (ارزیز) و جیوه (سیماب) و پلاتین میباشند.