دریافت نمونه طرحهای توجیهی پرورش ماهیان سردابی-گرمابی-خاویاری-دریایی
نمونه طرح توجیهی از پیش تهیه شده برای پرورش ماهی سرد آبی(قزل آلای رنگین کمان)، گرم آبی، و ماهی های خاویاری در قفس های دریایی و در پشت سدها، آمادۀ دریافت میباشد(تلفن تماس 09354300400). تولیدات آبزی پروری در سطح جهان با رشد فزاینده جمعیت، در دو دهه گذشته به سرعت توسعه یافته است. آمار و اطلاعات حاکی از آن است که ذخایر طبیعی آبزیان دریایی در حال حاضر رو به کاهش بوده و همچنین تقاضا برای مصرف آنها رو به افزایش است. محدودیت منابع آبی در آبهای داخلی، کاهش صید برخی از گونههای دریایی در جهان، روند صعودی تولیدات آبزی پروری و پشتیبانی مطلوب صنایع تجهیزات دریایی، کشورهای تولید کننده آبزیان را به پرورش ماهیان دریایی سوق داده است. ظرفیت تولید بالا به علت وسعت دریاها، عدم نیاز به هوادهی، کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری، شرایط مناسب پرورشی و عدم آلودگی محیط از یک طرف و وجود امکانات و پتانسیلهای مناسب تکثیر و پرورش ماهیان دریایی در کشور و گونههای بومی و با ارزش که طیف وسیعی از غذای مردم را تشکیل میدهند مانند: هامورماهیان، شانک ماهیان، شوریده، حلوا سفید، راشگو، سوکلا و کفال خاکستری و... از طرف دیگر از جمله مزایایی هستند که جاذبه لازم برای سرمایه گذاری در زمینه تکثیر و پرورش ماهیان دریایی در کشور را بوجود آورده است. آمار و اطلاعات جهانی حاکی از آن است که تقاضا برای مصرف آبزیان در سراسر دنیا رو به افزایش است. در کشور ایران نیز که بیشتر جمعیت آن در نواحی دور از دریا زیست میکنند و ماهی و آبزیان دیگر جزو اقلام سفره آنها نبوده، با توجه به زشد آگاهی مردم و انتشار اطلاعات در باره خواص استفاده از آبزیان مصرف آن رو به گسترش است. نکاتی مانند بالا رفتن رفاه عمومی و رشد تقاضای دسترسی به مواد و غذاهای متنوع تر و نیز مسایل اقتصادی در تولید و مصرف گوشت احشام و ماکیان باعث شده است به تدریج و با شیب ملایمی مصرف ماهی و سایر آبزیان رو به توسعه باشد . به دلیل محدودیت منابع آبی در آبهای داخلی و کاهش صید برخی از گونههای دریایی، پرورش ماهیان و دیگر آبزیان دریایی به عنوان راهکار مطمئن و مقرون به صرفه در تامین پروتئین مورد نیاز معرفی شده است. قابلیت تولید منظم، شرایط مناسب پرورشی، عدم آلوده سازی محیط، هزینه سرمایهگذاری نسبتاً کم و بازدهی اقتصادی مناسب از دیگر مشوقهای این امر هستند. به لحاظ تجاری نیز این روش میتواند محصول خود را با کمیت و کیفیت مطلوب به بازار عرضه کند.
ترویج صنعت پرورش آبزیان در قفس میتواند شامل آبزیان حلال با هدف بازارهای داخلی و کشورهای مسلمان باشد، در عین حال بسیاری از گونه های غیر ماکول نیز با اهداف صادراتی میتوانند در این صنعت جایگاه داشته باشند. روند منظم و قابل برنامه ریزی تولید محصول به روش Cage Culture میتواند صنایع متعددی مانند کنسروسازی، تولید پودر، بسته بندی و فیله کنی را به خوبی تغذیه نموده و بازدهی این صنایع را به حداکثر برساند. به بیان دیگر، این روش میتواند سنگ بنای ایجاد مجتمع ها و یا خوشه های شیلاتی شده و از نوسانات رایج در روش صید سنتی در امان باشد.
قابلیت دیگر روش پرورش ماهی در قفس(Cage Culture) اشتغالزایی آن بوده که به ویژه در مناطق محروم و توسعه نیافته میتواند برای گروه های بزرگی از مردم شغل و رفاه تأمین کند. همچنین این روش میتواند جایگزین خوبی بیرای روشهای منسوخی نظیر صید پره و یا استفاده از قایقها و لنجهای نامطمئن باشد. پرورش ماهی در قفس مانند هر کسب و کار دیگر دربرگیرنده الزامات، ظرفیت ها و فرصتهایی است که مدیریت این موارد میتواند ضامن موفقیت طرح باشد. با توجه به ابعاد و ویژگیهای طرح میتوان آن را به صورت نامحدود گسترش داد و پیوند ساختاری از طریق نقاط تماس متعددی با کسب و کارهای دیگر ایجاد کرد.