دریافت نمونه طرحهای توجیهی بسته بندی آب معدنی(آب گازدار-طعم دار-ویتامینه)
نمونه طرحهای توجیهی تولید و بسته بندی انواع آبمعدنی و آب آشامیدنی، آمادۀ دریافت میباشد(جهت سفارش نوشتن و شخصی سازی همین طرحهای توجیهی با 09354300400 تماس بگیرید). آب ماده ای فراوان در کره زمین است. به شکل های مختلفی همچون دریا، باران، رودخانه و... دیده میشود. آب در چرخه خود، مرتباً از حالتی به حالت دیگر تبدیل میشود، اما از بین نمیرود. هر گونه حیات محتاج آب میباشد. مروری بر سوابق تمدنهایی که در طول تاریخ شکل گرفته اند و شکوفا شده اند نشانگر این واقعیت است که وجود آب و امکان دسترسی به آن یکی از کلیدی ترین عوامل فراگیری و استمرار آنها بوده است. افزایش تقاضا برای آب و اوجگیری رقابت بین مصرف کنندگان مختلف موجب شده انسان برای ایجاد موازنه وتعادل بین توزیع نیازها و منابع آب موجود مستقیما در وضعیت طبیعی رودخانه ها دخالت کند و با ایجاد تاسیسات گوناگون ذخیره و توزیع آب شرایط طبیعی را به منظور تامین نیازهای خود تغییر دهد. آب معدنی و آب شرب بعنوان یکی از نیازهای اساسی روزمره انسان و استمرار حیات میباشد. میزان نیاز روزمره هر فرد ۱ تا ۲ لیتر میباشد که بستگی به شرایط آب و هوایی و سن و سال دارد. استفاده از آب آشامیدنی سالم و گوارا یکی از مهمترین فاکتورهای مصرف آب میباشد که از سالیان بسیار دور به آن توجه شده است. امروزه مصرف آب های بطری ای رواج بسیاری پیدا کرده است چرا که آبهایی که دارای مواد معدنی غنی می باشند برای انسان مفید هستند. آب های بطری ای به دو دسته اصلی تقسیم می شوند، آب گازدار و آب ساده، آب گازدار ممکن است به طور طبیعی با دی اکسید کربن تصفیه شود اما گاز آن معمولاً در طی عملیاتی به آن اضافه میشود. میکروبها در آب گازدار زنده نمی مانند زیرا دی اکسید کربن حل شده در آب به آن خاصیت اسیدی میدهد. اکثر آبهای بطری ای، آب چشمه ها یا رودها هستند که در همان محل، در شرایط کاملاً بهداشتی و بدون استفاده از هیچگونه مواد شیمیایی، داخل بطری ها ریخته می شوند. در نتیجه این آبها ممکن است حاوی باکتریهای طبیعی و بی ضرر باشند که البته در طول مدت زمان نگهداری، این باکتریها به این دلیل که از مواد مغذی استفاده نمیکنند تدریجا از بین میروند. در نوعی از آبهای بطری ای که با عنوان "آب آشامیدنی"، شناخته شده اند، از مراحل مختلفی برای کم کردن تعداد اینگونه میکروبهای احتمالی استفاده می شود. آبهای معدنی، از چشمههای طبیعی یا چشمههایی که مصنوعا ایجاد شده اند، جریان دارند و آنها را در همان سرچشمه در ظرف مخصوصی پر میکنند و برای مصرف حمل مینمایند. آب چشمهها بطور کلی دارای نمکهایی هستند که در موقع عبور آب از سطح زمین در آن حل شده ولی آب مقطر فاقد این نمکهاست. مقدار این نمکها در آبهای معدنی بمراتب زیادتر و لااقل به یک در هزار میرسد.
ویژگیهای بهداشتی
مظهر چشمه باید کاملا بهسازی شده و اطراف آن غیر قابل نفوذ گردیده و به سهولت قابل تمیز کردن باشد.
استانداردهای بسته بندی و نشانه گذاری آب معدنی
آب معدنی باید در محل نزدیک به چشمه و در ظروف غیرقابل نفوذ پذیر و بسته بندی گردد حجم مجاز ظروف حداکثر 4 لیتر میباشد که به نوع ترکیبات شیمیایی آب و ظرف بستگی دارد.
آب معدنی باید دارای برچسبی با مشخصات زیر میباشد:
1) آب معدنی طبیعی
2) وزن خالص با حجم محتوی در سیستم کشوری که فرآورده در آن به فروش میرسد.
3) نام و نشان کارخانه تولید کننده(علامت کارخانه تولید کننده) نام و محل چشمه
4) مواد متشکل(نتایج آزمایش فیزیکی و شیمیایی)
5) ذکر آب معدنی گازدار و یا گازدار شده
6) برچسب ترکیبات خاص آب معدنی یک یا چند مورد از عبارات زیر باید در محلی نزدیک به نام آب معدنی نوشته شود.
الف) قلیائی: چنانچه آب معدنی حاوی مقدار بیشتر از 600 میلی گرم در لیتر بی کربنات باشد.
ب) اسیدی: چنانچه آب معدنی حاوی مقادیر 250 میلی گرم در لیتر گاز کربنیک آزاد باشد.
ج) نمکین: چنانچه آب معدنی محتوی بیشتر از 1000 میلی گرم در لیتر نمک طعام باشد.
د) محتوی فلوئور: چنانچه مقدار فلوئور آب معدنی بیشتر از 1 میلی گرم در لیتر باشد.
ه) محتوی آهن: چنانچه مقدار آهن آب بیشتر از 5 میلی گرم در لیتر نمک باشد.
فرآیند تولید آب معدنی به شرح زیر است:
1-آب از چاهای عمیق آب معدنی و یا چشمه های مخصوص آب معدنی بوسیله پمپ هایی که با توربینهای موتوری دوار به مخازن انتقال می یابد و بوسیله اضافه نمودن مواد شیمیایی مخصوص باعث تجمع مواد معلق درآب و در ته انبارها ته نشین شده و خارج میشوند.
2-برای از بین بردن قسمت عمده ای از باکتریها میکروارگانیزمهای مضر موجود در آب آنرا تحت ضد عفونی کردن با کلر یا سایر مواد شیمیایی مناسب مربوطه قرار می دهند.
3-پس از مدت طولانی ذخیره آب می توان مشاهده نمود که مقدار باکتریها و همچنین رنگ کاهش چشمگیری داشته اند در طی این مدت بسیاری از موارد معلق در آب در اثر رسوب وته نشین شدن از آب خارج
می شوند.
4-آب را به مخازن هواگیری پمپ می کنند در اثر این عمل گازهای شیمیایی غیر ضروری و همچنین از میزان بوهای ناخواسته حاصل از مواد آلی و سایر ارگانیزمها کاسته میشود.
5-آب توسط لایه های مختلف از اعماق متفاوت شنهای با اندازه های یکنواخت عبور داد وصاف می نماید. اندازه های دانه های مواد مصرفی ساختمان بستر شنی باید به دقت و توجه بیشتری انتخاب شوند زیرا حجم زیادی از مواد معلق در آب بجز آنهایی که اندازه کوچک دارند ممکن است ازمیان ش نها عبور نمایند بطوریکه پس از پایان این مرحله مقدار زیادی از مواد معلق در آب از آن جدا می شوند.
6-سپس آب توسط کربن فعال یکی از متداول ترین مواد تصفیه کنندگان آبهای آشامیدنی و آبهای معدنی می باشد که آلودگیهای غیر محلول در آب را به خود جذب می کند.(در این روش آلودگیهای که در آب باقیمانده از بین می رود) اساس جذب آب روی کربن فعال همان وصل نیروی اتصال ضعیف الکترواستاتیک بین مواد جذب کننده وجذب شونده می باشد آب بدست آمده از این زوش بی بو و طعم آن نیز بهبود یافته است.
7-آب سپس از میان میکروفلترها آلودگیهای ریز و مواد سمی ریز را از آب جدا می کند عبور داده می شود.
8-در نهایت فیلتر قشنگی اغلب فیلتر بهداشتی نمایی استفاده میشوند تا اینکه آب باید بطور مداوم از آلودگیهائیکه از صافیهای قبلی عبور کرده عاری شود. این صافی از نوع موجدار یا از جنس سلولز و یا الیاف پنبه می باشد درست شده است درنهایت می توان گفت که تنها موادی که دارای چند میکرون قطر هستند می توانند از این صافیها عبور کنند.
9-سپس آب صاف شده را بداخل یک دستگاه استریلزاسیونUV، جهت استرییزه شدن هدایت می کنند.
10-آب معدنی برای بسته بندی به دستگاه پرکن انتقال می دهند و توسط دستگاه آب معدنی در ظروف یکبار مصرف پرشده و در بندی میگردد.
11-آبمعدنی بسته بندی شده توسط نقاله با انبار حمل می شود.