دریافت طرحهای توجیهی خوراک آماده دام،طیور و آبزیان(پلت و کنسانتره)
نمونه طرح توجیهی از پیش تهیه شده و کامل برای تولید خوراک دام و طیور و پروتئین تک یاخته از ذرت، جو، سبوس و ضایعات گندم، تفاله چغندر قند، کنجاله تخم پنبه دانه و سویا و ملاس و تفاله چغندر قند، پودر ماهی و... و خوراک دام غنی سازی شده بوسیله میکرو ارگانیزم های عامل تثبیت پروتئین تک سلولی با مواد زائد کشاورزی، کاه، بذر و قارچ و همچنین طرح تیپ تولید خوراک آبزیان پرورشی، خوراک آماده ماهیان سردابی مثل قزل آلا و گرم آبی مانند کپور، غذای میگو به صورت پلت، پولکی، گرانول و رشتهای آمادۀ دریافت میباشد(تلفن تماس 09354300400). در این طرح نیازمرغداریهای استان به خوراک طیور و آبزیان پرورشی بررسی شده است. این استان دومین تولید کننده ذرت دانه ای است. بعلاوه مواد اولیه ای مانند ضایعات کشاورزی و صنایع وابسته سبوس غلات و ملاس و باگاس و هسته خرما به وفور یافت می شود. اغلب بدون فرمولاسیون در تغذیه دام ها بکار می رود و در مورد ملاس و باگاس و هسته خرما مقدار زیادی بلا استفاده است. نهایتاً محصولات تولید شده در این واح تولیدی قابلیت صادرات به خارج از کشور را خواهد داشت. استفاده از خوراک آماده طیور به صورت کنسانتره از ابتدای پرورش صنعتی مرغ در مرغداری ها مورد توجه بوده و از آغاز مرغدار ها با مخلوط کردن انواع نهاده ها و ویتامین ها سعی در افزایش بهره وری و کاهش ضریب تبدیل خوراک به گوشت بوده اند. در این راستا با آسیاب کردن نهاده ها و مخلوط کردن آنها به نسبت های مورد نیاز و افزودن ویتامین ها محصولی بدست می آید که به آن خوراک مش(Mash) می گویند. در این نوع خوراک اگر خوراک نهاده ها خیلی ریز باشند عوارضی مانند زخم معده و عوارض روده ای در مرغ پدید می آید که برای جلوگیری از این مشکلات بر اساس افزایش سن جوجه میزان درشتی نهاده ها افزایش می یابد این عمل نیز مشکلاتی دارد که بعضی از آنها در پایین آمده است:
• بعضی از مواد و نهاده ها به طور طبیعی ریز هستند.
• همه نهاده ها را نمی توان به یک اندازه خرد کرد.
• موادی که خوش خوراکی بیشتری دارند بیشتر توسط جوجه مصرف می شوند(مصرف انتخابی)
• بر اثر مصرف انتخابی میزان اتلاف خوراک بیشتر می گردد.
• مصرف انتخابی باعث کم شدن مصرف ریز مغذی ها و ویتامین ها شده و میزان رشد و به طبع آن ضریب تبدیل را کاهش می دهد.
برای حل این مشکل تکنولوژی جدیدی به نام پیلت بوجود آمد که با مخلوط کردن مواد و ریز مغذی ها و از طریق بخار و دادن شکل خاص به خوراک مشکل مصرف انتخابی را حل نمود. و دیگر جوجه با استفاده از این خوراک تمامی مواد موجود در خوراک را به صورت مساوی مصرف می کند. این تکنولوژی در کشور تقریباً آخرین تکنولوژی تولید خوراک است ولی هنوز تمامی مرغداری ها از این تکنولوژی استفاده نمی نمایند و از همان روش سنتی خوراک مش استفاده می کنند. در زیر بخشی از معایب استفاده از خوراک پیلت شده آمده است :
عدم جذب کافی چربی
افزایش دانه های ریز نهاده ها ( بخشی از این ریز شدن جهت جریان یافتن مواد مخلوط شده در دستگاه پیلت بوجود می آید و بخشی را نیز خود دستگاه پیلت هنگام پرس برای شکل دادن به خوراک بوجود می آورد.)
افزایش چگالی خوراک و عدم هضم راحت آن
با تمامی این معایب خوراک پیلت به عنوان یک جایگزین خوب برای خوراک مش می باشد. بعضی از مرغداران جهت کم کردن این معایب خصوصاً عیب ریز شدن زیاد نهاده ها در 3 هفتگی جوجه به مدت 2 هفته خوراک مش استفاده می نمایند که معایب آن قبلاً گفته شد.