دانلود نمونه طرح کسب و کار اسانس زیره(سال ۹۹)
طرح توجیهی احداث کارخانه اسانسگیری زیره با ظرفیت تولید 10 تن اسانس در سال در زمینی به مساحت یک هکتار برنامه این طرح است. زیره سبز یکی از گیاهانی است که نیاز آبی کمی دارد و در نتیجه برای کشت در مناطق کم آب بسیار مساعد است. قیمت تقریباً مناسب زیره در بازارهای جهانی باعث افزایش انگیزه تولیدکنندگان برای کشت این محصول شده است. با این حال، عمده زیره صادر شده از ایران به صورت بذر بوده و حجم اندکی از آن به صورت اسانس یا عرقیات صادر میشود.
عرضه بازار(رقبا):
تولید جهانی زیره سبز 532 هزار تن و سطح زیر کشت آن 809 هزار هکتار است که ایران با تولید 9.5هزار تن، سهمی نزدیک به 2 درصد در بازار جهانی دارد. در صادرات نیز ایران با صادراتی نزدیک به 1 هزار تن سهمی در حدود 2 درصد در بازار جهانی دارد. با این حال، علیرغم تقاضای بالای بازار جهانی و بازار داخل، فعالیت چندانی در کشور برای فرآوری زیره و استخراج اسانس از آن انجام نشده است. از این رو ایجاد واحد فرآوری زیره در... که یکی از قطبهای اصلی تولید زیره است، میتواند پاسخگوی این نیاز بازار باشد.