دانلود نمونه طرحهای توجیهی تولید خوراک دام و طیور و آبزیان
نمونه طرحهای توجیهی تکمیل شده برای تولید انواع خوراک آماده و کنسانتره دام، طیور و آبزیان، آمادۀ دریافت میباشد. جهت خرید و همچنین سفارش نوشتن طرحهای توجیهی مشابه در زمینۀ خوراک دام و طیور، با 09354300400 تماس بگیرید.
فرایند تولید خوراک دام
مراحل اصلی فرآیند تولید خوراک دام ازضایعات کشاورزی، بوجاری کردن، خرد کردن و آسیاب کردن، فرمولاسیون، مخلوط کردن، پلت کردن و کیسه کردن است. که بطورجداگانه هر مرحله تشریح می گردد.
مواد اولیه مصرفی جهت تولید خوراک دام از سه گروه مواد اولیه عمده ریز تشکیل شده است که عبارتند از: الف: ضایعات کشاورزی مشتمل بر ضایعات کارنجات آرد، چای خشک کنی، تفاله چغندر و نیز گندم و جو کنجاله ها و تفاله های زیتون، تخم پنبه و سویای روغن گیری شده که قبل از وارد شدن به فرآیند تولید و آسیاب شدن باید گرد و خاک و شن و سنگ ریزه همراه آنها توسط دستگاه بوجاری گرفته شود.
ب: بستر طیور تخم گذار دارای پروتئین قابل استفاده برای دامهاست، لذا این مواد اول با دستگاهی ضدعفونی و خشک شده و سپس سرند و آسیاب میشوند.
ج: علوفه خشک گروه دیگری از مواد اولیه مصرفی در تولید خوراک دام می باشد. این دسته ابتدا باید خرد شده سپس مورد استفاده قرار گیرند. بعد از تأمین مواد اولیه لازم جهت تولید خوراک دام، مراحل فرآیندی بشرح ذیل خواهد بود:
1- بوجاری کردن: مواد اولیه ای مثل ضایعات آرد، تفاله و زیتون، کنجاله ها، تفاله چای خشک شد ه و گندم جو قبل از وارد شدن به فرآیند تولید ابتدا گرد و خاک و شن و سنگ ریزه آن توسط دستگاه بوجاری گرفته می شود.
2- مرحله آسیاب کردن: بسترطیور تخم گذار دارای پروتئین قابل استفاده برای دام ها می باشد لذا قبل از استفاده ابتدا توسط دستگاهی ضد عفونی و خشک شده و پس از سرند کردن آسیاب می گردد. تمام مواد اولیه ذکر شده در مرحله اول نیز بعد از بوجاری شدند توسط آسیاب خرد می گردد. همچنین مواد علوفه ای مورد استفاده مثل یونجه خشک ابتدا با دستگاه خرد شد و بعد وارد دستگاه آسیاب شده و پس از آسیاب شدن در فرمولاسیون خوراک دام استفاده می شود.
3- مرحله فرمولاسیون: محمترین مرحله تولید خوراک دام توزین مواد اولیه براساس فرمول تهیه شده می باشد زیرا این فرمول براساس احتیاجات دام های بدست آمده است. اشکال در فرمولاسیون باعث می شود که مواد مغذی به بدن دام های نرسد و باعث لاغر شد و یا ممکن است بعلت کم بودن بعضی از مواد مغذی ایجاد بیماری در دام بکند و در صورت شیرده بودن دام، شیر آن کم شود و سبب ضرر اقتصادی جهت دامداری می شوند. در این مرحله تمام مواد اولیه آماده شده براساس فرمول توزین شده و در مخزن بالای میکسر ذخیره می شود.