دانلود نمونه طرح توجیهی تولید سالاد فصل(سالاد سبزی و کاهو)
یک نمونه طرح توجیهی کامل تولید انواع سالاد فصل در ادامه آورده شده است:
ظرفیت پیشنهادی: 1000 تن در سال
عمده مواد اولیه مصرفی: انواع مختلف سبزیجات و صیفی جات نظیر کاهو، انواع کلم، هویج، خیار، گوجه فرنگی و ...
میزان مصرف سالیانه مواد اولیه: 1200 تن در سال
سرمایه گذاری ثابت طرح : ...میلیون ریال
سرمایه در گردش طرح : ...میلیون ریال
مساحت زمین مورد نیاز: ...متر مربع
زیر بنا: ...متر مربع
محصول مورد نظر در این طرح تولید و بسته بندی انواع سالاد فصل میباشد. سالاد غذایی است که به عنوان پیش غذا و یا بعد از غذای اصلی به عنوان یک وعده مجزا، همراه با غذای اصلی، یا بسته به نوع مواد اولیه استفاده شده، خود به عنوان یک وعده غذای اصلی مصرف می شود.
فرایند تولید سالادهای فصل به شرح زیر است:
مواد اولیه سالادهای فصل و سالادهای آماده، سبزیجاتی مانند کاهو، گوجه فرنگی، خیار، کلم و... هستند. سبزیجات تازه با بهترین کیفیت وارد کارخانه میشوند و تمام سعی در حفظ کیفیت آنها برای رساندن سالادی آماده مصرف به همان تازگی که مورد پسند است به دست مصرف کننده میباشد.
آماده سازی اولیه
سبزیجات مختلف پس از انتخاب و ورود به کارخانه آماده ورود به خط تولید میشوند بدین ترتیب که بخشهای زائد آنها جدا شده و ماده اولیه سالم وارد خط تولید میگردد.
خرد کردن
کاهو و سایر سبزیجات با دستگاه اتوماتیک کاتر با تیغه استیل در اندازه های یکنواخت خرد میشوند که بدین ترتیب از آسیب بافتی و از دست رفتن ویتامینها و سایر مواد مغذی جلوگیری میگردد. سپس وارد اولین مرحله شستشو میگردند.
شستشوی اولیه
خط شستشوی سالادهای آماده کاملاً اتوماتیک است. در وان های شستشو سیستم تزریق حبابهای هوا به درون آب و باعث ایجاد تلاطم در آب میگردد که موجب گل زدایی و انگل زدایی از سبزیجات میگردد. در پایان وان اولیه شستشو آب تمیز روی سبزیجات اسپری میگردد و سپس وارد مرحله بعدی شستشو میگردد.
شستشوی ثانویه و ضدعفونی
در ادامه فرایند شستشو علاوه بر سیستم های ایجاد حباب هوا و فشار شدید آب، جهت ضدعفونی گاز ازن درون آب تزریق می شود. به علت مشکلات فراوان استفاده از کلر در ضدعفونی سبزیجات از قبیل ایجاد ترکیبات و باقیماندههای سرطانزای کلرینه، سالادهای فصل با ازن ضدعفونی میگردند. گاز ازن از نظر قدرت و سرعت از بین بردن میکروارگانیسمها، بسیار قویتر از کلر است و در عرض چند دقیقه به گاز اکسیژن تبدیل می شود. بنابراین در سالاد باقی مانده مواد ضدعفونی کننده وجود نخواهد داشت.
بسته بندی
دستگاه های بسته بندی سالادهای آماده کاملاً اتوماتیک بوده و سالادها با اتمسفر اصلاح شده بسته بندی میشوند.
سالادهای فصل آماده، باید در دمای یخچال نگهداری شوند و زمان مناسب برای نگهداری در مورد آنها بسیار مهم است؛ بنابراین دقت به برچسب موجود روی آنها، تاریخ مصرف و شرایط یخچال فروشگاهها برای نگهداری این سالادها بسیار مهم است.
فرآیند ضد عفونی و نگهداری محصول
اتمسفر اصلاح شده
اتمسفر اصلاح شده(MAP) سیستمی نوین در صنعت بسته بندی است که امروزه در کشورهای پیشرفته جهان جایگاهی ویژه دارد. در این سیتم بسته با ترکیبی از گازهای اکسیژن، دی اکسید کربن و نیتروژن با درصد معین پر میگردد.
بافتهای زنده همچون سبزیجات و میوه ها حتی بعد از برداشت به تنفس خود ادامه میدهند و افزایش تنفس و تولید گاز اتیلن باعث کاهش کیفیت بافت، کاهش تردی و طراوت، از دست رفتن ویتامین ها و آزاد شدن آنزیمهای قهوهای کننده میگردد. ترکیب و درصد گازهای استفاده شده در این بسته ها با کاهش سرعت تنفس گیاه و فعالیت میکروارگانیسمها و آنزیمهای عامل فساد به افزایش ماندگاری محصول، حفظ ویتامینها و کیفیت اولیه آن کمک شایانی میکند. ترکیب گازها در بسته بندی همچنین مشکل شایع تغییر رنگ و قهوهای شدن بافتهای برش خورده نظیر کاهو را به تأخیر میاندازد.
ازن(اکسیژن فعال) گازی است تقریباً بی رنگ با بویی خاص شبیه بوی هوای تازهای که پس از رعد و برق استشمام میشود و یا بویی که در کنار تخلیه الکتریکی در هوای آزاد به مشام میرسد. در دمای معمولی به صورت گاز است. مولکول ازن پایدار نبوده و در نتیجه نمیتوان آن را انبار و یا حمل کرد. این امر باعث میشود که تولید ازن همواره در محل با استفاده از ژنراتور ازن انجام گیرد، بنابراین مراحل حمل و انبار مواد شیمیایی و خطرات ناشی از آن در این روش ضدعفونی حذف میشود.
خصوصیت ضد عفونی کننده ازن
ازن میکروارگانیسم های مختلف نظیر انواع باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها، مخمرها، اسپورها و هاگهای منتشر شونده از طریق آب و هوا را از بین میبرد و به نحو مطلوب و بسیار مؤثری انواع آلودگیهای میکروبی را کاهش میدهد.
مکانیسم عمل ازن بر روی باکتری ها
باکتریها، میکروارگانیسمهای کوچک تک یاختهای هستند که دارای ساختمان ساده و ابتدایی میباشند. مولکول ازن با اکسید کردن گروههای سولفیدریک پروتئینی سلول باکتری را غیرفعال میکند. در دوزهای بالاتر با حمله به جدار سلول باکتری موجب از هم گسیختگی و پارگی دیواره و غشاء خارجی و مرگ باکتری میشوند.
مکانیسم عمل ازن بر روی ویروس ها
ویروس ها نیز جزو میکروارگانیسم ها هستند لیکن به وضوح از دیگر سلولها متفاوتند. ویروسها ذراتی غیر مستقل هستند که تنها در داخل سلول میزبان تکثیر مییابند. هر ذره ویروس شامل یک مولکول اسید نوکلئیک DNA یا RNA است. در اطراف این مولکول پوششی از جنس پروتئین قرار دارد که کاپسید نامیده میشود وظیفه کاپسید، محافظت از اسید نوکلئیک ویروس و امکان پذیرکردن اتصال و دخول ویروس به سلول میزبان است. مولکول ازن با نفوذ از میان پوشش پروتئینی، اسید نوکلئیک ویروس را تخریب میکند و در غلظتهای بالاتر مولکولهای ازن با تخریب پروتئین کاپسید، سلول ویروسی را منهدم میکنند.
برای سفارش خرید این طرح و یا نوشتن سایر طرحهای توجیهی مشابه در گروه صنایع غذایی و بسته بندی مواد غذایی، با 09354300400 تماس بگیرید.(سه هزار طرح)