دانلود نمونه طرح توجیهی احداث سردخانۀ 3000 تنی دو مداره(سال 97)
نگهداری و فراوری محصولات کشاورزی یکی از مواردی است که باید به آن اهمیت زیادی قائل شد. در این راستا نبود سردخانه در نزدیکی محل تولید محصولات کشاورزی، در زمان برداشت محصول، با توجه به کوتاه بودن فصل برداشت و فساد پذیری بسیاری از محصولات تولیدی، هر ساله خسارتهای زیادی به تولیدکنندگان وارد میکند.
کشاورزان به دلیل کوتاه بودن زمان ماندگاری محصولات لاجرم تولیداتشان را به نازلترین قیمت به واسطهها عرضه میکنند که همین امر باعث زیان این قشر زحمتکش میشود. این در حالی است که در صورت ایجاد سردخانه در محل، باغدار و کشاورز میتواند با حفظ کیفیت ماده غذایی برای مدتی از محصول خود نگهداری نموده و با قیمتی عادلانه آن را در بازارها عرضه کند و از سوی دیگر مصرفکننده نیز میتواند نیازهای خود را در فصول مختلف سال با کیفیت خوب و قیمت مناسب از بازار تهیه نماید.
با توجه به پتانسیل بالای مناطق مختلف استان در تولید محصولات کشاورزی(زراعی، باغی، دامی و شیلاتی) نیاز به نگهداری و منجمد کردن این محصولات، بیش از پیش احساس میشود.
سردخانهها در کاهش ضایعات محصولات کشاورزی نقش کلیدی دارند. سردخانه به عنوان حلقه واسط تولید و بازار میتواند در حفظ کیفیت محصول نقش اساسی ایفا کند. بدون وجود و توسعه سردخانه در مناطق مختلف استان امکان تولید پایدار ممکن نبوده و در هر فصل تولید، بخشی از محصول به ضایعات تبدیل خواهد شد. سردخانههای نگهداری میوه به عنوان مراکز ذخیرهسازی نقش مهمی در تنظیم بازار مصرف داخل و رونق صادرات دارد.
با ذخیرهسازی میوهها در شرایط مناسب امکان ایجاد تعادل عرضه و تقاضا در هر زمانی از سال فراهم میشود وهمچنین بکارگیری تجهیزات مدرن در سردخانهها، کاهش قیمت نگهداری میوه، جلوگیری از اتلاف انرژی و کاهش هزینههای جاری سردخانهها را به دنبال و در تداوم توسعه بخش کشاورزی تأثیرگذار خواهد بود.
بنابراین ضرورت ایجاد سردخانهها برای نگهداری و حفظ کیفیت و جلوگیری از فساد پذیری محصولات کشاورزی بر همگان واضح و مبرهن است. هدف از این طرح، ایجاد سردخانۀ دو مدارۀ زیر صفر و بالای صفر در زمینی بمساحت ...مترمربع و با اشتغالزایی 15نفر با شرح و تفصیلی که در ادامه آورده خواهد شد میباشد. محصولات اصلی این طرح، میوه و ترهبار و مواد پروتئینی هستند که در تهیه انواع غذاها کاربرد دارند. یکی از راههای استفاده بهتر و بلند مدتتر از مواد غذایی و میوهجات، استفاده از سردخانهها میباشد. سردخانه انواع مختلف دارد که بنا بر اهداف سرمایهگذار میتواند سردخانه تولیدی، ذخیره ای، توزیعی، ترانزیتی و اختصاصی باشد. هر یک از این سردخانهها با توجه به نوع موادی که در آن خواهد بود، استفاده میگردند. سردخانهها جهت استفاده برای انواع مواد غذایی میتوانند زیر صفر و یا بالای صفر باشد. طی این طرح سردخانهای 3000تنی با توانایی سردکنندگی زیر صفر و بالای صفر(دو مداره) ساخته خواهد شد. برای تهیه و تنظیم و برآورد هزینههای ساخت و راهاندازی سردخانهها میتوانید با 09354300400(مهندستـألّـهی) تماس بگیرید.