دانلود طرحهای توجیهی تولید انواع مربا،ژله،ترشی،خیارشور،مارمالاد
نمونه طرح توجیهی بسیار کامل احداث کارخانۀ تولید انواع مربای میوه، مربای به، مربای آلبالو، مربای گیلاس، مربای توت فرنگی، مربای هویج، مربای بهار نارنج، مربای بالنگ، مربا رژیمی، مربای زرشک، مارمالاد، فراوری و بسته بندی ژله و مارمالاد و پودر ژلاتین، ژله میوه، مربا آلوئه ورا، مربای خرما، ترشیجات، خیارشور و... آمادۀ دریافت میباشد.
فرآیند تولید انواع مرباجات و ژله که در این طرح مورد بررسی قرار می گیرد، قابلیت آن را دارد تا در یک خط تولید به شرح ذیل انجام شده و پس از بسته بندی به بازار عرضه گردد.
1-شستشوی میوه:
2- میز برش و خرد کردن میوه ها:
3- تهیه پالپ و عصاره گیری:
پس از جداسازی میوه های ناسالم ، برگ و سر شاخه و سنگریزه های احتمالی و سپس برش میوه ها، جهت عصاره گیری و به دستگاه مربوطه ارسال و از طریق مارپیچ بالابر، به ورودی دستگاه که بصورت یک آسیای چکشی است منتقل می شود. بخش ورودی با استفاده از بخار که از طریق نازلها به سطح میوه ها تزریق می شود، محیط گرمی را ایجاد کرده که در نتیجه آن میوه
ها گرم و در اثر حرارت تاحدودی نرم شده تا جداسازی پالپ از تفاله راحت تر انجام شود. میوه های برش خرده در داخل این دستگاه در اثر ضربات بازوی چکش مانند آن متلاشی شده و پالپ از تفاله جدا می گردد.
پس از له شدن میوه، هدایت آن توسط پاروها بر روی صفحه مشبک، باعث می گردد تا در اثر فشار ایجاد شده، پالپ از درون سوراخهای صفحه به زیر آن منتقل شده و تفاله و هسته و سایر باقیمانده های میوه از انتهای مسیر خارج شود. در شکل ذیل جریان جداگانه پالپ و تفاله نشان داده شده است
پالپ بدست آمده ، در مرحله قبل در دو مخزن استیل به ظرفیت هزار لیتر ذخیره کرده تا در بخش فرآیند تولید مربا و ژله مورد استفاده قراردهند.
4- فرآیند تولید مربا در تحت خلاء: به منظور پخت و تغلیظ پالپ میوه، از مجموعه راکتور ژاکت دار با سیستم خلاء استفاده می شود. در ژاکت راکتور بخار جهت گرم کردن پالپ میوه و تبخیر آب همراه آن و در نتیجه تغلیظ آن مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین سیستم خلاء که با بکارگیری پمپ خلا بر روی راکتور خلاء نسبی ایجاد می نماید، باعث می شود تا عمل تبخیر و جداسازی آب همراه پالپ بهتر و سریعتر صورت گیرد. تجهیزات شیر ایمنی جهت جلوگیری از هرگونه مخاطراتی در اثر افزایش فشار بخار درنظر گرفته شده است.
5- پر کردن: پرکن پیستونی جهت پرکردن شیشه های مربا درنظر گرفته شده است. این دستگاه قابلیت پرکردن در ظرفیت های مختلف از حدود 250 گرم تا 1100 گرمی را دارد. سرعت خط تولید نیز برمبنای اندازه شیشه های محتوی مربا مختلف بوده و بعنوان مرجع برای شیشه های 500 گرمی درحدود 2000 تا 2500 شیشه در ساعت می باشد. مربا و مارمالاد در دستگاه بعدی که درب شیشه ها را بسته و سیل می کند، فرآیند بسته بندی کامل می گردد.
6- پاستوریزه کردن : جهت نگهداری بهداشتی و افزایش عمر مفید کالا، بخش پاستوریزه کردن شیشه های مربا در نظر گرفته شده است که طی آن، شیشه های مربا تا دمای حدود 97 درجه سانتیگراد حرارت داده می شود
7- بسته بندی در داخل کارتن: پس از پرکردن شیشه های مربا ، درب بندی آنها، درج اطلاعات تولید بر روی شیشه و پاستوریزاسیون شیشه ها، آنها را در داخل کارتن بسته بندی می کنند و در انبار نگهداری شده تا به ترتیب جهت واحدهای فروش ارسال گردد.