دانلود طرح توجیهی کشتارگاه دام سبک و سنگین(گاو-گوسفند)
یک نمونه طرح توجیهی کامل راه اندازی کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین آمادۀ دریافت میباشد. کشتارگاه صنعتی به عنوان یک مجموعه کاملاً اقتصادی مستقل اقدام به خرید دام نموده و پس از ذبح و اعمال فرآیندهایی بر روی گوشت و آلایشات، اقدام به فروش محصولات خود مینماید.
تعاریف و اهداف کشتارگاه های دام و طیور:
یکی از مهمترین روشهای تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز کشور، بخش دامپروری و تکمیل فرآوردههای دامی میباشد. در این ارتباط تهیه گوشت قرمز بهداشتی در کشتارگاههای صنعتی دام یکی از مهمترین پروسه تولید گوشت قرمز محسوب میگردد.
امروزه پیشگیری و بهداشت در جوامع جهانی جایگاه و منزلت خویش را به درستی پیدا نموده و عامل بهداشت به عنوان یکی از معیارهای مهم سنجش میزان پیشرفت کشورهای جهان مطرح است. احداث و توسعه کشتارگاههای صنعتی دام در کشور یکی از ضروریترین اقدامات در جهت تأمین بهداشت و سلامت جامعه و نیز تأمین مواد پروتئینی سالم و بهداشت میباشد.
بررسی اقتصادی در مورد کشتارگاه صنعتی اهمیت بیشتری نسبت به سایر صنایع دارد، جوان بودن صنعت و کم بودن اطلاعات فنی موجب ناشناخته بودن آن گردیده و همواره تصور میشده که واحد کشتارگاهی اقتصادی نخواهد بود، که دلیل آن عدم وجود سیستم بهرهبرداری متناسب با ویژگیهای صنعت و توجه نکردن به صنایع جنبی کشتارگاه از عوامل این موضع میباشد.
اهداف احداث کشتارگاههای صنعتی دام:
1- تأمین گوشت و رسانیدن آن و سایر متفرغات خوراکی به صورت بهداشتی و مطابق با موازین شرع مقدس اسلام به دست مردم.
2- ایجاد یک مجموعه صنعتی که با بهرهدهی کامل که بتواند ادامه کار خود را تضمین کند.
3- ایجاد یک مجتمع صنعتی که عملاً حلقه مفقودهای در راه رشد دامداری کشور بخصوص مناطق دامخیز باشد. ایجاد کشتارگاهها در این مناطق به عنوان عامل مؤثر در حذف واسطهها و جلوگیری ار ضرر و زیان ناشی از خسارت وارده به دامدار در اثر حمل دام زنده به مراکز جمعیتی دور و کمک شایانی به اقتصاد دامپروری هر منطقه مینماید.
4- اشتغال زایی از طریق ایجاد صنایع پایین دولتی.
5- رعایت ضوابط بهداشتی منعکس در مراجع ذیربط و استاندارهای موجود.
6- ایجاد ثبات در بازار مربوطه و گسترش صنایع مرتبط نظیر دامداری، دامپروری و تولید علوفه.
7- بالا بردن ظرفیت تولید.
8- تبدیل ضایعات خون، چربی و دیگر ضایعات به فرآوردههای قابل مصرف و کاهش آلودگی محیط زیست.
9- نگهداری گوشت به شیوه مناسب، با بهره گیری از تجهیزات بسته بندی و امکانات سردخانهای.
10- تکمیل زنجیره تولید گوشت و رسیدن به خودکفایی.
11- کشتار متمرکز و به دست آوردن آمار دقیق جهت برنامه ریزیهای آتی.
فرآیندهای کاری موجود در کشتارگاه:
- ذبح دام و پوست کنی و آمادهسازی لاشه.
- سرد کردن و نگهداری گوشت در انبارهای سرد.
- بسته بندی و جور کردن گوشت لاشه.
- نمک سود نمودن پوست و نگهداری در انبار سرد.
- تمیز کردن آلایشهای خوراکی.
- موگیری و تمیز کردن کله و پاچه گوسفند.
- گوشت گیری و جدا نمودن مغز و زبان کله گاو.
- تخلیه محتویات روده و اعمال مرحله اول فرآیند روده از قبیل سورت کردن.
- تهیه کمپوست از محتویات شکمبه و روده.
- تولید پودر گوشت و استخوان از لاشهها و اجزای غیرقابل استفاده.
- تهیه پودر خون.
- آب کردن چربی و پیه و تهیه پودر چربی.
شما میتوانید برای مشاوره در خصوص هزینۀ نوشتن طرحهای توجیهی راه اندازی کشتارگاههای صنعتی با 09354300400 تماس بگیرید.
با احترام با توجه به مطالب مناسب شما تقاضای عضویت دارم. ممنون