دانلود طرح توجیهی تولید و بسته بندی قند و شکر
در زیر، دو نمونه طرح توجیهی کامل برای احداث و راه اندازی کارخانه و کارگاه تولید قند و شکر و بسته بندی و تصفیۀ شکر، موجود است. برای سفارش خرید این طرحها و یا تهیه و تنظیم نوشتن سایر گزارشهای امکان سنجی مشابه در این زمینه برای ارائه به بانک ها و سازمان ها جهت اخذ مجوز جواز تاسیس و دریافت وام و تسهیلات کارآفرینی و اشتغال زایی، با 09354300400(مهندس تـألّـهی) تماس بگیرید.
مرحله قند سازی:
قند حبه:
برای تولید قند از شکر درجه 1 استفاده نموده. ابتدا شکر را با آب در حل کن مخلوط کرده و شربتی به نام کلروس I با Brx=60 تولید نموده. شربت باید رنگش شفاف تر و سفید تر باشد(چون قند از شکر سفیدتر است) و برای گرفتن رنگ از محلول از رنگبری استفاده نموده. رنگبری به دو روش استفاده میشود:
1- زغال اکتیو+خاک فیل
2- استفاده از رنگبر زرین.
بعد از آن که محلول را از این دو مواد عبور دادیم در مرحله بعد باید زغال ها را از شربت جدا نماییم و شربت را از صافی های صفحه ای شکلی تحت فشار عبور داده و در اثر دو بار صاف کردن کلرس شفافی را بدست آورده. با این کلرس شفاف حال باید آپارات پخت قند را انجام دهیم. آپارات قند مانند آپارات پخت شکر است. با این تفاوت که مدت زمان پخت کمتر است. چون Brx=60 و خلوص آن بیشتر است و بعد از پخت، محلول وارد رفریژرانت شده و در ادامه فرآیند کریستالیزایون صورت گرفته و آن را به داخل سانتریفوژ هدایت کرده و در سانتریفوژ پساب را جدا نموده و پساب به عنوان خوراک وارد آپارات I شده که در این مرحله شکر سفید تولید شده و شکر فوق که به صورت مرطوب است پرس نموده و صورت قالب های 1cm درآورده. کریستال هاب قند حبه یکنواخت نیست بلکه در اثر فشار کریستال های شکر در کنار هم قرار گرفته. درجه حرارت خشک کن 75-70 درجه است.
قندکله:
دراین قسمت برای تهیه قند قند کله، پخت را وارد ملاکسور نموده، ملاکسور مخزنی است که دارای همزن میباشد و زیر آن شیر خروج شربت است که دمای پخت را پایین آورده و به نوعی عمل رفریژرانت را انجام میدهد. که از طریق ملاکسور قالبهای قندسازی پرشده که عمل پرکردن قالب ها به صورت قرار دادن قالبها درون واگن صورت میگیرد که بدین قند، قند سبز گویند، چون هیچ گونه سانتریفوژی بعد از عمل پخت بر روی آن انجام نشده و پخت مستقیما وارد قالب شده و رنگ آن به صورت سبز است.
این واگن های حاوی قالب های قند وارد گرم خانه میشوند که در حدود 3-4 ساعت در این مکان باقی میمانند. در گرم خانه ادامه کریستالیزاسیون صورت میگیرد. حرارت گرم خانه حدود 35-30 درجه است و نیاز به سیستم حرارتی نداریم چون خود پخت گرم است و حرارت گرمخانه را تامین مینماید در گرم خانه توسط کارگران روی قالبها اعمالی را انجام میدهند. از جمله پخت را کارد میزنند و این هم زدن دارای 2 حسن است:
1- به خاطر این که هوای داخل قالب را خارج نموده در غیر این صورت در قالب حفره ایجاد مینماید.
2- مخلوط کردن کریستال ها.
بعد از کارد زدن حدود 30 دقیقه تا 1 ساعت با قاشق پخت را هم میزنند. بعد از این مرحله بوسیله یک گوشت کوب به قالب ها ضربه میزنند تا تجمع کریستال ها در نوک کله باشد و به همین دلیل نوک کله سخت است و بعد از گرم خانه وارد سردخانه شده و دما در آن 17-20 درجه و در حدود 3-4 ساعت در آن باقی میماند و ادامه کریستالیزاسیون صورت میگیرد. عمل سردسازی توسط کولر و سردکننده ها صورت میپذیرد و در سردخانه عمل چنگال زنی صورت میگیرد که ته قند پخت شده را خراش میدهند تا پساب ها در ته قند قرار گیرند و همچنین هوا از آن عبور نماید و بعد پخت را به سانتریفوژ برده تا پساب را از آن خارج نمایند. و این پساب از سوراخ ته قند خارج میشود و در حدود 20 دقیقه این عمل انجام میگیرد در این مرحله نمیتوانیم از آب برای شستن کریستال ها استفاده نماییم چون آنها را از هم جدا مینماید و برای شستن از شربت لیکور که از قند تهیه میشود استفاده مینماییم. درصد خلوص قند 260 است و بعد از سانتریفوژ قند کاملا سفید شده و پساب خارجی زرد رنگ است و بعد به خشک کن برده شده و بعد بسته بندی انجام میگیرد.
مراحل تولید شکر از نیشکر گرچه تا حدی مشابه مراحل تولید شکر از چغندر است، اما خصوصیات این صنعت به گونه ای است که برای شناخت اصول آن نیاز به کتابی جداگانه است با این وجود، در این فصل به هدف آشنایی اولیه با صنعت مذکور به اختصار مطالبی بیان میشود. این صنعت را میتوان در دو بخش مورد مطالعه قرار داد:
1-تولید شکر خام
2-تصفیه شکر خام و تهیه شکر سفید از آن