دانلود طرح توجیهی بسته بندی پودر لباس شویی دستی و معمولی
نمونه طرح توجیهی کامل و فرایند تولید و بسته بندی انواع پودرهای رختشویی و لباسشویی در ادامه آورده شده است. پودرهای شوینده در حدود نیم قرن پیش به بازار عرضه شدند و با ارائه آنها قدم بسیار مهمی در ارتقای بهداشت و نظافت فرد و جامعه برداشته شد. پودر شوینده به مخلوطی یکنواخت از مواد اولیه مختلف اطلاق می گردد که به صورت دانههای تو خالی(Beads) یا دانههای توپر(Granules) یافت شده و برای شستشوی پارچه، الیاف و سطوح بکار میرود.
فرآیند تولید پودرهای شوینده(دترجنت):
مواد اولیه جامد و مایع پس از تهیه از شرکتهای معتبر داخلی و خارجی، بوسیله افراد متخصص در آزمایشگاههای مجهز کنترل کیفیت مورد آزمایش قرار میگیرد. در صورت مطلوب بودن کیفیت این مواد، آنها به سیلوها و تانکهای ذخیره انتقال و از آنجا به اندازه مصرف روزانه به مخزن باسکولها واقع در واحد تولید منتقل میشوند.
بخش توزین مواد
واحد باسکولها دارای مخازن وباسکول های مجزا برای مواد جامد و مایع میباشد.
مخازن مواد مایع عبارتنداز :
- سدیم سیلیکات مایع
- ماده فعال در سطح آنیونیک(Surfactant)
- ماده فعال در سطح کاتیونیک
- کاستیک سودا(سود سوزآور)
- استئاریک اسید
- آب
- خمیر پودرهای بازیافتی
مخازن مواد جامد عبارتنداز:
- سدیم تری پلی فسفات STPP
- سدیم سولفات
- سدیم کربنات
- اپتیکال بریتنر و سدیم کربوکسی متیل سلولز
- زئولیت
برای توزین هر یک از مواد فوق یک ترازو در سرویس قرار میگیرد و یک ترازو بصورت یدک(Stand by) نگهداری میشود، که در صورت بوجود آمدن مشکل برای هر یک از ترازوها، از یدک آنها برای جلوگیری از توقف تولید استفاده میشود.
باسکولها بوسیله یک سیستم کنترلی پیشرفته(PLC)، از داخل اتاق کنترل برنامه ریزی و کنترل میگردد. فرمولاسیون با توجه به نوع محصول مورد نظر بوسیله یک کامپیوتر توسط اپراتور در اتاق کنترل به سیستم اعمال میشود و باسکولها به طور همزمان بوسیله سیستم کنترلی PLC بارگیری و بطور همزمان تخلیه می گردد. بارگیری وتخلیه آنها با توجه به تناژ تولید بطور اتوماتیک توسط سیستم کنترلی تنظیم می شود.
کراچر وایچینگ
بعد از بارگیری و تخلیه مواد بوسیله باسکولها، مایعات بوسیله لوله شیبدار(کلکتور) وارد مخزن موجگیر و یکنواخت کننده میشود، سپس به طور یکنواخت وارد دستگاهی به نام کراچر شده. و مواد جامد نیز توسط دستگاهی بنام هلیس(انتقال دهنده مارپیچی) به طور یکنواخت و متناسب با مواد مایع به داخل کراچر هدایت می گردد.
بنابراین مواد جامد و مایع جهت تهیه یک مخلوط یکنواخت به کراچر انتقال داده میشود. بعد از کراچر مخلوط تهیه شده به ایجینگ هدایت می گردد. ایجینگ فرصت بیشتری برای آبگیری به سدیم تریپلی فسفات میدهد و مخلوط را یکنواختتر میکند. بعد از ایجینگ اسلوری(خمیر سوسپانسیون) تهیه شده بوسیله اسکروپمپ به پمپهای فشار قوی انتقال داده میشود.
پمپ فشار قوی
برای اینکه پودر با دانهبندی و دانسیته دلخواه تولید نمائیم، میبایست اسلوری تهیه شده با فشار به داخل برج خشککن پاششی اسپری شود و خشک شود. برای این منظور از پمپ پیستونی استفاده میشود که اسلوری را با فشار از طریق نازلها به داخل خشککن پاششی اسپری میکند.
خشک کن پا ششی(Spray Drier)
برج خشککن پاششی دارای 10 نازل بلند و 10 نازل کوتاه میباشد که در بالای برج بصورت یک در میان آرایش یافتهاند. اسلوری تهیه شده بوسیله نازلها از بالای برج به داخل برج اسپری میشود و هوای گرم تولید شده توسط کوره از پایین برج وارد برج میگردد. ذرات اسلوری پس از تماس با هوای گرم، آب خود را از دست داده و خشک شده و در نهایت از پایین برج پودر تولید شده خارج میگردد. هوای خروجی بوسیله فن مکنده از بالای برج تخلیه میشود.
کوره(ژنراتور هوای گرم)
برای تأمین هوای گرم مورد نیاز برای خشک کردن ذرات اسلوری داخل برج، از یک کوره عمودی دو جداره استفاده میشود.
سیلیکون ها
هوای خروجی از برج حاوی ذرات ریز پودر میباشد که اگر از هوا جدا و بازیافت نشود، هم مقدار زیادی پودر به هدر میرود و هم محیط زیست آلوده میشود. برای این منظور از دوازده سیکلون برای جداسازی ذرات پودر از هوای خروجی استفاده میشود.
ایرلیفت
پودر خروجی از برج بوسیله تسمه نقاله به زیر مخزن ایرلیفت انتقال داده میشود،سپس پودر بوسیله فن مکش به مخزن ایرلیفت و از آنجا به الک انتقال داده میشود.در این مرحله موادی از قبیل پربورات سدیم، آنزیم و TAED، جهت افزایش کیفیت پودر به پودر اضافه میشود. در مخزن ایرلیفت ذرات ریز بوسیله جریان هوا از بالای مخزن خارج و به سیکلونها وارد میشود و ذرات درشت بطرف الک هدایت میگردد. در سیکلونها ذرات ریز از هوا جدا شده و دوباره به برج هدایت میشود. بویسله الک ذرات درشتتر از حد معمول از پودر جدا شده و به مخزن خمیر بازیافتی یا ضایعاتی(Recovery) منتقل میگردند، که پس از اضافه نمودن آب و تهیه اسلوری، آن را به مخزن ضایعات در قسمت باسکولها انتقال میدهند.
کنترل دانسیته و رطوبت
رطوبت و دانسیته پودر خروجی از الک بوسیله دانسیتهسنج و رطوبتسنج پیشرفته به طور پیوسته اندازهگیری میشود و بوسیله سیستم کنترلی در مانیتور کامپیوتر موجود در اتاق کنترل نمایش داده میشود و به اپراتور امکان کنترل دقیقتر پروسه را میدهد. در صورت مطلوب بودن دانسیته و رطوبت پودر، پودر جهت اضافه نمودن اسانس به مرحله بعدی هدایت میشود.
اسپری کردن اسانس، دسته بندی
پودر نرمال جهت افزودن اسانس به دستگاهی که دارای یک مخروط میباشد، هدایت میشود. در این دستگاه پودر برروی مخروط ریخته میشود و اسانس توسط 4 نازل در قسمت پایین مخروط بر روی پودر در حال ریزش اسپری میشود. پس از آن پودر اسانسدار بوسیله تسمه نقاله به سیلوهای ذخیره پودر هدایت میگردد. در نهایت پودر تولید شده جهت بستهبندی به قسمت بستهبندی هدایت شده و بوسیله دستگاههای تمام اتوماتیک بستهبندی و به انبار محصولات انتقال مییابد.
شماتیک و فرایند تولید پودرهای شوینده رختشویی و لباسشویی:
مجموعۀ "سه هزار طرح" آمادگی خود را جهت نگارش انواع طرحهای توجیهی صنایع آرایشی بهداشتی و... اعلام میدارد. جهت تهیه و تظیم طرحهای توجیهی تضمینی با 09354300400 تماس بگیرید.