دانلود رایگان طرح توجیهی پودر آب پنیر و پودر شیر خشک
در زیر، چهار نمونه طرح توجیهی بسیار کامل برای تولید انواع شیرخشک صنعتی و پودر آب پنیر، آمادۀ دریافت میباشد. برای خرید این طرحها و یا نوشتن هر یک از طرحهای توجیهی زیر با مشخصات شخصی خود، با 09354300400 تماس بگیرید.
تاریخچه تولید شیرخشک صنعتی :
نگهداری و سالم نگهداشتن مواد غذایی بوسیله فرآیند خشک کردن، یکی از قدیمترین روشهای ذخیره مواد غذایی توسط بشر بوده است. بشر اولیه میوه ها، سبزیها، گوشت و ماهیها را در فصولی از سال که اینگونه موائد غذایی فراوان بوده، جمع آوری می نمود و توسط نور خورشید و یا بوسیله گرمای آتش و دود آنها را خشک میکرد و در زمانی که تهیه مواد خوراکی با مشکل روبرو بود، از آنها استفاده می نمود.
عملیات خشک کردن صنعتی مواد غذایی اولین بار در حدود 212 سال پیش یعنی در سال 1795 میلادی توسط دو نفر از اهلی فرانسه برای خشک نمودن سبزیها صورت گرفت. آنها با استفاده از یک منبع حرارتی و در یک محیط کوچک کنترل شده و با استفاده از منبع گرمایی که در حدود 21 درجه سانتی گراد از خود گرما تولید می نمود، مقدار قابل توجه ای از سبزیجات خوراکی را خشک نمودند. از آن سال تا کنون روند صنعتی شدن عملیات خشک کردن مواد غذایی رو به رشد نمود، به گونه ای که در حال حاضر با استفاده از تجهیزات پیشرفته، حجم و کیفیت عملیات خشک نمودن و ذخیره کردن مواد غذایی رشد چشمگیری کرده است.
خشک کردن شیر از زمانهای دور به خصوص بوسیله ملل شرقی متداول بوده بطوریکه مارکوپولو جهانگرد معروف ونیزی در سفرنامه خود آورده است که سربازان مغول در ماموریتها و لشکرکشیهای طولانی و بلند مدت خود از شیرخشک بعنوان یک منبع و ماده غذایی استفاده شایان و قابل توجهی می کردند.
خشک کردن صنعتی شیر به صورت تجاری، اولین بار در سال 1855 میلادی توسط یک شرکت انگلیسی به نام Grim Wade صورت پذیرفت. از آن زمان به بعد روند رشد صنعت این حرفه ادامه پیدا نمود ولی می توان گفت توسعه حقیقی صنعت تهیه شیرخشک از ابتدای قرن بیستم به خصوص در ایالات متحده آمریکا آغاز گردید. تولید شیرخشک در کشورهایی که میزان تولید شیرخام در آنها فراوان میباشد بیشتر بوده، بدین صورت که در فصولی که تولید زیاد می باشد با طی انجام عملیات لازمه شیرخام جمع آوری شده را بصورت شیرخشک درآورده و بصورت بسته بندی شده به دیگر کشورهایی که توانایی تولید فراوان شیرخام و یا شیرخشک را ندارند صادر میکنند.
د) اهداف خشک نمودن شیر :
اهدافی را که در رابطه با خشک نمودن شیر می توان بیان نمود عبارتند از:
- افزایش مدت استفاده از شیر(یکی از اهداف عمده این فرآیند می باشد، زیرا که شیر خام تازه دوشیده شده و یا پاستوریزه و همچنین استریلیزه شده را نمی توان به مدت طولانی ذخیره و مورد استفاده قرار داد، ولی با انجام عملیات خشک نمودن شیر این مدت زمان استفاده از شیر چندین برابر خواهد شد).
- کاهش وزن و حجم شیر(این عمل سبب کاهش هزینه های حمل و نقل، انبارداری، بسته بندی و همچنین باعث کاهش ضایعات می شود).
- تولید محصولات جدید و متنوع(با استفاده از شیر خشک می توان محصولاتی همانند پودینگ، شیرخشک نوزادان، نسکافه و... تولید نمود) .
ه) موارد استفاده از شیرخشک صنعتی:
- شیر مایع بازسازی شده - غذای کودک - بستنی
- سوسیس و کالباس - شکلات و تافی - شیرینی و بیسکویت
و) درصد ترکیبات شیرخشک:
درصد ترکیبات شیرخشک حاصل از می توان بصورت جدول زیر نمایش داد. در این جدول ترکیبات دو نوع شیرخشک حاصله از این نوع نمایش داده شده است که تفاوت این دو نوع محصول در ماده اولیُه آنها میباشد. ماده اولیه محصول اول شیر پس چرخ شده می باشد که عمده چربی آن توسط دستگاه سانتریفوژ گرفته شده است و ماده اولیه محصول دوم شیر خام میباشد.
ردیف |
ترکیبات شیمیایی |
شیرخشک پس چرخ شده (درصد) |
شیرخشک کامل (درصد) |
1 |
آب |
4.5 |
3.5 |
2 |
چربی |
0.7 |
24.5 |
3 |
پروتئین |
36.8 |
27 |
4 |
لاکتوز |
49 |
38 |
5 |
املاح |
9 |
7 |