دانلود امکانسنجی طرح تولید انواع مصالح سبک پرلیتی از پرلیت خام دانه بندی شده
نمونه طرح توجیهی تولید انواع مصالح سبک پرلیتی از پرلیت خام دانه بندی شده(انبساط در درون کارخانه) و پرلیت منبسط شده و سیمان و سیلیس آمادۀ دریافت میباشد. بر اساس متون علمی، پرلیت به یک شیشه ولکانیکی آلومینه سیلیکاته با ترکیب مشابه ریولیت یا آندزیت اطلاق میشود که مقدار دو تا پنج در صدآب در شبکه بلوری خود جای داده است وبا یک سیستم شکافهای متحدالمرکز یا شعاعی معروف به بافت پرلیتی مشخص میشود. پرلیت اغلب به صورت سنگی شکننده و نامتراکم با رنگ روشن دیده میشود که به دلیل تراکم ناچیز، این تودهها در اثر ضربات چکش به راحتی خرد شده و به اجزا اسفروئیدال متحدالمرکز تبدیل میشود که همین اجزا با ترکهای متحدالمرکز باعث اطلاق اسم بافت پرلیتی به سنگ گردیدهاند. این بافت با انقباض و چروکیدگی به هنگام سرد شدن حاصل میشود که طی آن اشکال کروی پیازی شکل با قطری در حدود میلی متر تا سانتی متر در سنگ به وجود میآید.
علی القاعده صفت عمومی همه شیشههای ولکانیکی، داشتن مقدار قابل ملاحظهای آب ترکیبی میباشد. مثلاً ابسیدین دارای 1% و یا کمتر و پیچستون ممکن است تا 10% آب داشته باشد و در حد واسط این دو مقدار، پرلیت و پامیس قرار میگیرند. قسمت اعظم آب موجود در پرلیت، به صورت مولکولی حل شده در شیشه میباشد و فقط قسمت کمی از آن به صورت هیدروکسیل است. البته مقدار فراوانی این دو نوع آب به میزان فراوانی اکسیدکلسیم و منیزیم بستگی دارد. این آب میتواند منشا ماگمایی و یا بعد ماگمایی داشته باشد.
اکثر پرلیتها دارای ارزش تجاری زیادی هستند و مهمترین علت آن هم، قابلیت انبساط زیاد و ناگهانی(افزایش حجمی در حدود 20برابر) در مقابل حرارت میباشد. البته این خاصیت در سنگهای شیشهای دیگری که ساخت و بافت پرلیتی نداشته بلکه محصول دگرسانی ریولیتها یا ابسیدینها هستند، وجود دارد. البته در طبیعت، پرلیت با ترکیب آندزیتی و داسیتی نیز یافت میشود ولی آنها فاقد ارزش تجارتی هستند. برای تهیۀ طرح توجیهی مذکور میتوانید با مهندستـألّـهی09354300400 تماس بگیرید.