خرید طرح توجیهی پودر ماهی مورد استفاده در خوراک مرغ و پرورش طیور
یک نمونه گزارش از پیش آماده شده برای تولید پودر و روغن ماهی مورد استفاده جهت تغذیه خوراک دام و طیور و آبزیان، آمادۀ دریافت میباشد(تلفن تماس 09354300400). در این گزارش شده است که به مراحل طراحی کارخانه پودر و روغن ماهی پرداخته شود. طرحی که به منظور تولید پودر ماهی به عنوان محصول اصلی و روغن ماهی به عنوان محصول فرعی مورد ارزیابی قرار میگیرد تا امکان تولید آن بر اساس اطلاعات در دسترس بررسی شود. اطلاعاتی که عموما تحقیقاتی بوده و از منابع مختلفی از جمله وزارت صنایع، اداره گمرک، سازمان شیلات و همچنین مقالاتی که توسط سازمان های تحقیقاتی بین المللی از جمله FAO (سازمان خوار و بار جهانی) و IFFO( سازمان جهانی پودر ماهی) و FIN(شبکه بین المللی پودر ماهی) بدست آمده است. پودر ماهی عبارتست از محصول جامد فرآوری شده ای که از آبگیری، پختن، جداسازی، خشک کردن و آسیاب ماهی یا ضایعات آن به دست می آید.
پودر ماهی دارای سطح بالایی از اسیدهای آمینه اصلی نظیر لیسئین است که در تولیدات دانه ای که غذای اکثر حیوانات است کم یافت می شود و همچنین دارای اسید های آمینه میتونین و سیستئین با محتوا و قابلیت هضم و ارزش غذایی بالا می باشد. به علاوه شامل ویتامین های دسته B نظیر B12 و B2 ، کولین، نیاسین، اسید پانتوتیک و ریبوفلاوین، و یک منبع خوب برای کلسیم، مس، آهن، فسفر و مقدار ناچیزی از مواد معدنی دیگر می باشد.
اصول کلی تولید پودرماهی شامل مراحل پختن cooking، پرس presingg، خشک کردن Drying و آسیاب کردن Grinding میباشد. برای شناخت بیشتربا اصول ساخت پودر و روغن ماهی، ضروری است سه جزء اصلی ماده خام، یعنی قسمت جامد(ماده خشک بدون چربی) روغن و آب را بخوبی شناخته و سپس با منظور اصلی فرایند که همانا جدا کردن کامل این اجزاء از یکدیگر است بخوبی آشنا شد. تولید پودر و روغن ماهی به سه روش فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی امکان پذیر است. معمولی ترین روشی که درتمام نقاط دنیا استفاده میگردد روش پرس مرطوب Wetpressing است که شامل مراحل حرارت دادن ماده خام، پرس یاسانتریفوژ، جداسازی محیط مایع به دو قسمت اصلی(روغن و آب) تبخیرمحلول آبی و تهیه کنسانتره ا ز مواد انحلال پودرماهی، خشک کردن مواد حامد، خردکردن ماده بدست آمده، می باشد. در طی می حرارت دادن یا پخت پروتئین ها منعقد شده وباکسسته شدن ذخایر چربی موجود، روغن آزاد گردیده و آبی که در شرایط طبیعی بصورت متصل با پروتئین ها قرار دارد بصورت آب آزاد قابل استخراج در می آید در طی عمل پرس یت سانتریفوژ، قسمت عمده مایعات موجود بوسیله فشار حاصل از پرس یا سانتریفوژ از توده پخته شده جدا میگردد.