بررسی هزینه راه اندازی سردخانه 1000،2000،3000،پنج و ده هزار تنی بالای صفر
نمونه طرحهای توجیهی سال 97 بررسی قیمت خرید و حداقل سرمایه مورد نیاز برای ایجاد سردخانههای 1000 تنی بالای صفر، 2000 تن بالا صفر، سه هزار تنی بالای صفر، 5 و 10 هزار تنی بالای صفر آمادۀ دریافت میباشد. نظر به این که اکثر مواد غذایی را نمیتوان در تمام مدت سال به طور تازه در اختیار داشت و یا در منطقهای بنا به شرایط اقلیمی و جغرافیایی نمیتوان نوع خاصی از ماده غذایی را تولید کرد و یا تولید ما بیشتر از مصرف در آن فصل است، انسان ناگزیر است مواد غذایی را به نحوی نگهداری نماید، تا در این صورت بتواند در زمان لازم آن را برای مصرف به کار ببرد بنابراین، لازم است ماده غذایی مذکور را از حمله حیوانات(مثل موش) و حشرات و موجودات ذربینی در امان نگه دارد. برای نگهداری این گونه مواد غذایی، چه به صورت خام و چه به شکل فرایند شده، از انبار و سردخانه استفاده میشود. فعالیت انبارداری و سردخانه از ضروریات اولیه در توسعۀ اقتصادی هر کشوری است. به طوری که امکانات این فعالیت را میتوان از جمله امکانات زیربنایی کشور در نظر گرفت. گسترش کارخانجات و تولید مواد غذایی خام و فرآوری شده، عدم تطابق زمانی و مکانی مصرف و تولید داخلی کالاها، نداشتن انطباق زمان ورود کالاهای وارداتی و زمان مصرف آنها(گندم، روغن)، تأمین ذخیره نیازهای استراتژیک کشور، لزوم نگهداری بخشی از مواد و کالاهای مورد نیاز برای فرآیند خط تولید واحدهای اقتصادی، ویژگیهای نظام مبادلات داخلی و خارجی و... از جمله عواملی هستند که لزوم فعالیت انبارداری و سردخانه و اهمیت نسبی آن را در نظام عملکرد اقتصاد کشور نشان میدهد.